Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες επιβαρύνουν τη Wall

Τα ισχνά μακροοικονομικά στοιχεία, η ανοδική κίνηση του πετρελαίου, αλλά και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου πιέζουν την αμερικανική αγορά. Ισχυρές απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα ισχνά μακροοικονομικά στοιχεία, η ανοδική κίνηση του πετρελαίου, αλλά και οι συνεχιζόμενες πιέσεις στις μετοχές του τραπεζικού κλάδου πιέζουν την αμερικανική αγορά.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, η αγορά έκλεισε με σημαντικές απώλειες, με τη νέα πτώση του πετρελαίου να μην καταφέρνει να αντισταθμίσει τις ισχυρές πιέσεις στις τράπεζες, μετά τις νέες διαγραφές της JP Morgan και τις ζημιές που ανακοίνωσε η Wachovia.

Σήμερα, η τιμή του πετρελαίου κινείται οριακά υψηλότερα, κάτω πάντως από τα 114 δολάρια, εν όψει της ανακοίνωσης των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο τραπεζικός κλάδος παραμένει στο επίκεντρο των πωλητών, καθορίζοντας την τάση στους βασικούς δείκτες της Wall. Ειδικότερα, πτώση 6,5% εμφανίζει η Bank of America, απώλειες 2,1% εμφανίζει η JP Morgan Chase (μετά από χθεσινή πτώση 9,5%), ενώ χαμηλότερα κινούνται blue chips όπως η American Express (-3,1%), η Wachovia (-5,2%) και η AIG (-5%).

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,1% τον Ιούλιο -έναντι εκτιμήσεων για πτώση κατά 0,3%.

Παράλληλα, οι τιμές εισαγωγών εκτινάχθηκαν τον Ιούλιο, λόγω και της υποχώρησης του δολαρίου, εμφανίζοντας άνοδο 22% σχεδόν σε ετήσια βάση.

Το πετρέλαιο κινείται σε υψηλότερα επίπεδα, κοντά στα 115 δολάρια το βαρέλι μετά την ανακοίνωση υποχώρησης στα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ.

Πτώση 6% εμφανίζει ο τίτλος της Deere μετά την προειδοποίηση κερδοφορίας λόγω αύξησης των τιμών των πρώτων υλών.

Κέρδη 29% για τον τίτλο της Longs Drug Stores μετά την ανακοίνωση εξαγοράς της από την CVS Caremark με premium 32%.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.543 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 0,85%, ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,29% στις 2.423 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώνεται στις 1.285 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,3%. 

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με πτώση 1,61% στις 5.454 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη έχασε 160 μονάδες ή 2,42% στις 6.456,5 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι απώλεσε 2,41% στις 4.411 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v