Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια κέρδη στη Wall παρά την πετρελαική άνοδο

Μικρά κέρδη καταγράφει η Wall Street με την άνοδο του πετρελαίου και τα υψηλότερα των προσδοκιών μεγέθη της Lowe να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Σε θετικό έδαφος κινούνται Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη.

Άνοδο καταγράφει η Wall Street με την άνοδο του πετρελαίου και τα υψηλότερα των προσδοκιών κέρδη της Lowe να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Κέρδη σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Ειδικότερα η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται υψηλότερα των 114 δολαρίων ανά βαρέλι αφού η τροπική καταιγίδα Fay οδηγεί σε εκκένωση πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στο Κόλπο του Μεξικό. Στο μεταξύ, η ανταλλαγής του δολαρίου με το ευρώ κυμαίνεται στα επίπεδα του 1,47, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 798 δολάρια ανά ουγκιά.

Στις εταιρικές ειδήσεις άνοδο της τάξεως του 3% σημειώνει η μετοχή της Lowe καθώς κατέγραψε κέρδη που υπερέβησαν τις προσδοκίες των αναλυτών στο β΄ τρίμηνο. Ωστόσο η εταιρία εμφανίστηκε απαισιόδοξη για την πορεία των μεγεθών της στο τρέχον τρίμηνο.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και η αμερικανική τράπεζα UnionBanCal που αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς του 35% από την Mitsubishi UFJ Financial προς 3,5 δισ. δολάρια.

Αντίθετα πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των Freddie Mac και Fannie Mae μετά το δημοσίευμα του Barron’s που «αμφισβητεί» την ευρωστία των ισολογισμών των δύο εισηγμένων.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 11.683 μονάδες με κέρδη 0,2%, ενώ ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,14%, στις 2.455 μονάδες. Κέρδη 0,12% για τον S&P 500, στις 1.299 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει άνοδο 0,78%, στις 5.497 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει κέρδη 1,101%, στις 4.498 μονάδες. Κέρδη 0,5% για τον DAX 30, που κινείται στις 6.427 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v