Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναστροφή κλίματος στη Wall λόγω τραπεζών

Ισχυρότατες απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά τα αρχικά κέρδη, με τις μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα να ηγούνται της πτώσης. Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν Λονδίνο, Παρίσι αλλά και η Φρανκφούρτη.

Ισχυρές απώλειες καταγράφει η Wall Street μετά τα αρχικά κέρδη με την μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού τομέα να ηγούνται της πτώσης. Αρνητικά πρόσημα για Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Οι ανησυχίες για τις εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου παράλληλα με δημοσιεύματα τύπου οδηγούν σε απώλειες μετοχές αμερικανικών κολοσσών.

Πτώση άνω του 2% σημειώνουν οι τίτλοι των Lehman Brothers, Citigroup, Bank of America, American Express. Ακόμη ισχυρές απώλειες άνω του 13% σημειώνουν οι τίτλοι των Fannie Mae και Freddie Mac μετά το δημοσίευμα του Barron’s που εξέφραζε αμφιβολίες για την ικανότητα των δύο εισηγμένων να προχωρήσουν σε επιτυχημένη αύξηση κεφαλαίου.

Αντίθετα ήπια κέρδη σημειώνει η Lowe με την εταιρία να καταγράφει κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο β΄ τρίμηνο.

Στο μεταξύ η τιμή του πετρελαίου διαμορφώνεται στα επίπεδα των 113 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κυμαίνεται άνω των 800 δολαρίων ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones κινείται στις 11.546 μονάδες με απώλειες 0,97%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,98%, στις 2.428 μονάδες. Πτώση 0,84% για τον S&P 500, στις 1.287 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κατέγραψε πτώση 0,08% στις 5.450 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε απώλειες 0,11%, στις 4.448 μονάδες. Πτώση 0,2% για τον DAX 30, στις 6.432 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v