Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή σε τροχιά πτώσης για την Ασία

Οι ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας, λόγω της πιστωτικής κρίσης και της υποχώρησης στην παγκόσμια ανάπτυξη, οδηγούν σε ισχυρές απώλειες τις ασιατικές αγορές. Πτώση 0,7% για Ιαπωνία, 2,7% για Κίνα.

Επιστροφή σε περιβάλλον πιέσεων για τις ασιατικές αγορές, με τους χρηματοοικονομικούς ομίλους να βρίσκονται, εκ νέου, στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Η πιστωτική κρίση σε συνδυασμό με την υποχώρηση της ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο επαναφέρει στις συνειδήσεις των επενδυτών τους φόβους για ισχυρό πλήγμα στην εταιρική κερδοφορία.

«Σαφώς δεν βρισκόμαστε σε μία περίοδο όπου κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει σε ανάκαμψη των χρηματοοικονομικών ομίλων», σημειώνει στο Bloomberg, ο Park Sehick, διαχειριστής κεφαλαίων έξι δισ. δολαρίων στην Hanwha Investment Trust Management.

Πτώση 0,9% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώνεται στο επίπεδο των 122,30 μονάδων, με το ισοζύγιο πτωτικών-ανοδικών μετοχών να αγγίζει το 3-1.

Απώλειες 0,70% για τον Nikkei, ενώ σαφώς ισχυρότερες οι πιέσεις που ασκούνται στα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, καθώς οι δείκτες Hang Seng και ASX υποχωρούν 1,78% και 1,01% αντίστοιχα.

Σε κλοιό ισχυρών ρευστοποιήσεων η κινεζική αγορά, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να υποχωρεί 2,7%. Στο 2,6% η πτώση για τον Shanghai Composite και πλησίον του 2,4% για τον Shenzhen Composite.

Δεν "άντεξε" υπό το βάρος των ανησυχιών για την οικονομία η Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, αν και στο "νήμα" κατόρθωσε να κλείσει με θετικό πρόσημο. O Dow Jones διαμορφώθηκε στις 11.417 μονάδες με κέρδη 0,61%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,20%, στις 2.389 μονάδες. Κέρδη 0,62% για τον S&P 500, στις 1.274 μονάδες.

Πτωτικές τάσεις καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείτια 37 μονάδες χαμηλότερα, τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 29 μονάδες, όσες ακριβώς και ο γαλλικός CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v