Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στα 115,5 δολάρια το πετρέλαιο

Στα 115,5 δολάρια ανά βαρέλι έκλεισαν οι πετρελαικές τιμές σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 1,1%, ενώ ενδοσυνεδριακά πιέστηκαν έως τα 112,6 δολάρια. Οριακά κέρδη για τον χρυσό που βρέθηκε στα 812,4 δολάρια.

Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος
Τμήμα Διεθνών Παραγώγων
Μέλος του ομίλου της MPB


Ημέρα έντονων διακυμάνσεων η σημερινή για το σύνολο της αγοράς εμπορευμάτων, με την αγορά ενέργειας να δίνει κατεύθυνση και ρυθμό και το Αμερικανικό νόμισμα να ακολουθεί κατά πόδας.

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Οκτ.’08 για το Light Crude oil πιέστηκε έως τα $112,60/βαρέλι, έπειτα από την ανακοίνωση από το Department of Energy ότι τα αποθέματα πετρελαίου στις Η.Π.Α. αυξήθηκαν κατά 9,5εκατ. βαρέλια, ωστόσο η πτώση των αποθεμάτων βενζίνης κατά 6,5 εκατ βαρέλια ώθησε κατά το κλείσιμο την αγορά σε θετικό έδαφος, με την εν λόγω σειρά να αποκομίζει κέρδη της τάξης του 1,1%, κλείνοντας στα $115,56/βαρέλι.

Όπως προαναφέραμε, η πτώση στα αποθέματα βενζίνης οδήγησε την σειρά Σεπτ.’08 να κλείσει με κέρδη της τάξης του 1,6%, στα $291,30cents/γαλόνι, έχοντας καταγράψει ημερήσια διακύμανση μεγαλύτερη των $10cents/γαλόνι.

Παρόμοια ήταν η εικόνα και στο μπλοκ των πολύτιμων μετάλλων, με τον χρυσό να καταφέρνει να κλείσει σε οριακά θετικό έδαφος, έπειτα από τις έντονες πιέσεις που είχαν οδηγήσει την σειρά Οκτ.’08 έως τα $801,60/ουγκιά, κλείνοντας τελικά στα $812,40/ουγκιά.

e-mail address: [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v