Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάνω από τα 115 δολάρια το πετρέλαιο

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η πετρελαϊκή τιμή, πάνω από τα 115 δολάρια, αντιστρέφοντας τις πρωινές απώλειες, καθώς η αγορά εκτιμά νέα πτώση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο.

Σε υψηλότερα επίπεδα κινείται η πετρελαϊκή τιμή, αντιστρέφοντας τις πρωινές απώλειες, καθώς η αγορά εκτιμά νέα πτώση των στρατηγικών αποθεμάτων των ΗΠΑ, που ανακοινώνονται αύριο.   

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο "μαύρος χρυσός" υποχωρούσε σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η τροπική καταιγίδα «Fay», μοιάζει να «αγνοεί» τον Κόλπο του Μεξικού και ως εκ τούτου να μη βρίσκονται σε κίνδυνο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.

Ήδη η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας δεν επηρέασε την λειτουργία των εγκαταστάσεών της στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωσή τους.

Το προθεσμιακό συμβόλαιο Σεπτεμβρίου για το αμερικανικό αργό, το οποίο υποχωρούσε νωρίτερα κάτω από τα 112 δολάρια, ανακάμπτει αυτή την ώρα, κινούμενο στα 115,95 δολάρια το βαρέλι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμερικανικό αργό έχει υποχωρήσει 24% από το ιστορικό υψηλό του – πάνω από τα 147 δολάρια – το οποίο είχε αγγίξει στις αρχές Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v