Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικά η Ασία – Ράλι για την Κίνα

Απόλυτα διαφοροποιημένα από ευρωπαϊκές αγορές και Wall Street εμφανίζονται τα χρηματιστήρια της Ασίας, με την Κίνα να διαμορφώνεται σε υψηλό τεσσάρων μηνών, με τον CSI 300 να ενισχύεται 6,4%.

Επιστροφή στα υψηλά, μετά τη διαμόρφωση στο χαμηλότερο επίπεδο δύο ετών, για τις ασιατικές αγορές, με οδηγό τα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ, υπό το πρίσμα ότι η κινεζική κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε λήψη μέτρων για στήριξη της ανάπτυξης.

Άνοδος 2% για την China Mobile, τον κορυφαίο όμιλο παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως από πλευράς συνδρομητικής βάσης.

Εκρηκτική πορεία για τη μετοχή της Citic Securities με άνοδο 10%, στο υψηλότερο επίπεδο 19 ετών, ενώ ανοδική πορεία καταγράφουν τόσο η BHP Billiton (4,5%) όσο και η Cnooc (5,4%).

«Η Κίνα είναι μία εξαιρετικά σημαντική οικονομία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», σημειώνει στο πρακτορείο Bloomberg, η Kerry Series, επικεφαλής της AMP Capital Investors, «η οικονομία της έχει χαλαρώσει. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το πακέτο στήριξης που θα εφαρμόσει η κινεζική κυβέρνηση για την στήριξη της ανάπτυξης».

Στο 0,5% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, όμως, από την αρχή του έτους έχει υποχωρήσει 22%, «θύμα» και αυτός της σοβούσας πιστωτικής κρίσης.

Οριακή υποχώρηση 0,06% για τον Nikkei, ενώ ισχυρή άνοδος καταγράφουν οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, καθώς οι δείκτες ASX και Hang Seng ενισχύονται 1,16% και 1,54% αντίστοιχα.

Σε υψηλό τεσσάρων μηνών διαμορφώνεται οι τρεις βασικές αγορές της Κίνας, με τον CSI 300 να καταγράφει κέρδη 6,4%, ενώ σε ανάλογη εντυπωσιακή τροχιά κινούνται και οι δείκτες Shanghai Composite και Shenzhen Composite με κέρδη 5,9% και 6% αντιστοίχως.

Ισχυρές πιέσεις, τόσο από δυσμενή μακροοικονομικά στοιχεία όσο και από τις εντεινόμενες ανησυχίες για την «τύχη» της Lehman Brothers επικράτησαν στη συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street.

Ο Dow Jones έκλεισε στις 11.348,96 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,14%, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,35% στις 2.384,36 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διαμορφώθηκε στις 1.266,75 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,93%.

Σταθεροποιητικό άνοιγμα προοιωνίζονται, αυτήν την ώρα, τα προθεσμιακά συμβόλαια των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται 22 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 πλησίον των 15 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται 18 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v