Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Aπώλειες σημείωσαν οι ασιατικές αγορές που ωστόσο δεν ακολούθησαν τη Wall Street στην ένταση της υποχώρησης. Εξαίρεση η Κίνα με τον CSI να υποχωρεί 3,5%. Συνεχίστηκαν οι απώλειες στις τράπεζες.

Υπό την πίεση φημολογιών για περαιτέρω απομειώσεις ενεργητικών στον χρηματοοικονομικό κλάδο, οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν έντονες πιέσεις στις ασιατικές αγορές, που έκλεισαν σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα.

Η μετοχή της Mitsubishi UFJ Financial διολίσθησε 3,1% στο Τόκιο, όταν η Credit Suisse έκανε την πρόβλεψη ότι η American International Group ενδεχομένως να υποστεί ζημίες ύψους 2,41 δισ. δολ. στο τρέχον τρίμηνο εξαιτίας απομειώσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 1,3% «σβήνοντας» τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, με το ένα τρίτο των απωλειών να οφείλεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,8%. Ο δείκτης CSI στην Κίνα υποχωρεί λίγο πριν το κλείσιμο 3,5% ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημειώνει πτώση 1,1%.

Ισχυρότατη πτώση κατέγραψε η Wall Street χθες, και ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 2,08%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 2,03% και ο S&P 1,96%. Η μετοχή της AIG διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 13 ετών.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 υποχώρησε 0,72% κλείνοντας στις 6.296 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε απώλειες 1,01%, στις 4.355 μονάδες.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες των ευρωαγορών, με πτώση της τάξης του 0,4% για τον γερμανικό DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v