Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στην Ασία με το βλέμμα στη Lehman

Ανοδική πορεία, για πρώτη φορά μετά ένα τετραήμερο υποχώρησης, για τις ασιατικές αγορές, υπό το πρίσμα ότι η Lehman θα «βρει» αγοραστή εντός του Σαββατοκύριακου. Άνοδος 0,80% για Τόκιο, 0,2% για Σαγκάη.

Με την ελπίδα ότι η Lehman Brothers θα κατορθώσει να βρει αγοραστή εντός του Σαββατοκύριακου, αλλά και με τη βοήθεια στην ανάκαμψη μετοχών μεταλλευτικών ομίλων, οι ασιατικές αγορές κινούνται με θετικό πρόσημο, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Αρκετά δημοσιεύματα αναφέρονται σε υποψήφιους αγοραστές για την Lehman Brothers, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με την «Wall Street Journal», βρίσκεται και η Bank of America.

Παράλληλα το γεγονός ότι τη Δευτέρα οι αγορές Ιαπωνίας, Κίνας, Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας θα παραμείνουν κλειστές λόγω αργίας, καθιστά εξαιρετικά προσεκτικούς τους επενδυτές στις όποιες νέες τοποθετήσεις τους.

Σημαντικά κέρδη για την BHP Billiton (3%), ενώ κατά 3,3% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Mitsubishi UFJ Financial Group.

Κέρδη 0,6% για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος στις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις είχε απώλειες ύψους 5,3%. Ανοδική κίνηση για το Τόκιο, με τον Nikkei να ενισχύεται 0,80% ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται τα χρηματιστήρια Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να ενισχύονται 1,54% και 0,36% αντίστοιχα.

Ανοδική στροφή και για την κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη 0,7%, αλλά να κλείνει την εβδομάδα με απώλειες υψηλότερες του 4%. Άνοδος 0,2% για τον Shanghai Composite και πλησίον του 0,9% για τον Shenzhen Composite.

Συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας ήταν αυτήν της Πέμπτης για την Wall Street, όπου ο Dow Jones κέρδισε 1,46% στις 11.433 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,32%, στις 2.258 μονάδες. Άνοδος 1,38% για τον S&P 500, στις 1.249 μονάδες.

Πτωτικό ξεκίνημα προοιωνίζουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται 0,58% χαμηλότερα, τον FTSE 100 να σημειώνει απώλειες 0,95% και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v