Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλό 33 μηνών για τις ασιατικές αγορές

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο 2005 κινούνται οι ασιατικοί δείκτες, καθώς οι φόβοι για ανάπτυξη και πιστωτική κρίση οδηγούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις. Πτώση 2,68% σε Τόκιο, 2,2% σε Σαγκάη.

Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2005 κινούνται οι βασικοί δείκτες της Ασίας, καθώς οι φόβοι για την ανάπτυξη και την πιστωτική κρίση οδηγούν τους επενδυτές σε ρευστοποίησης.

Στην κορυφή της υποχώρησης εκ νέου οι τραπεζικοί τίτλοι, με αυτούς Mitsubishi UFJ Financial Group και Australia & New Zealand Bank να υποχωρούν υψηλότερα του 3%, μετά και τις υψηλές απώλειες που ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η Lehman Brothers.

Σε πτωτική τροχιά και οι μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως αυτή της Mazda Motor (-6,8%), καθώς η αγορά θεωρεί ότι η υποχώρηση της ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο θα πλήξει έντονα την εξαγωγική δραστηριότητα των ασιατικών κρατών.

Στο 2,5% οι απώλειες για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «χάνει» όλα τα κέρδη του από τις 8/11, όταν ανακοινώθηκε η διάσωση των Freddie Mac και Fannie Mae από το αμερικανικό δημόσιο.

Πτώση 2,68% για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να αποδυναμώνονται 1,67% και 1,79% αντίστοιχα.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων η αγορά της Κίνας, με τον CSI 300 να αποδυναμώνεται 2,2%. Πτώση 2,1% για τον Shanghai Composite και πλησίον του 1,2% για τον Shenzhen Composite.

Η Lehman Brothers δεν «τρόμαξε» και τόσο τη Wall Street, με αποτέλεσμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης ο Dow Jones να κλείσει στις 11.268,92 μονάδες με άνοδο 0,34%, ενώ ο Nasdaq εμφάνισε κέρδη 0,85%, στις 2.228,7 μονάδες. Άνοδος 0,61% για τον S&P 500, στις 1.232,04 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα των futures στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς από τη μία πλευρά πετρέλαιο και ευρώ υποχωρούν προσφέροντας στήριξη, αλλά από την άλλη οι φόβοι για οικονομία και πιστωτικές αγορές παραμένουν. Κατά 7 μονάδες υψηλότερα κινείται ο FTSE 100, με τον DAX 30 να υποχωρεί πλησίον των 9 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v