Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Υποβάθμιση ανάπτυξης από Κομισιόν

Στο 1,3% θέτει τον πήχη της προβλεπόμενης ανάπτυξης για φέτος στην ευρωζώνη η Κομισιόν, με τις ενδιάμεσες προβλέψεις της περίπου μισή μονάδα χαμηλότερα, σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε διατυπώσει τον περασμένο Απρίλιο.

  • της Έλενας Λάσκαρη
Ευρωζώνη: Υποβάθμιση ανάπτυξης από Κομισιόν
Στο 1,3% θέτει τον πήχη της προβλεπόμενης ανάπτυξης για φέτος στην ευρωζώνη η Κομισιόν, με τις ενδιάμεσες προβλέψεις της που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα, περίπου μισή μονάδα χαμηλότερα, σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε διατυπώσει τον περασμένο Απρίλιο.

Αναφορικά με το μέτωπο του πληθωρισμού, εκτιμά ότι θα διαμορφωθεί σε μέσα επίπεδα φέτος στο 3,8% στην Ε.Ε. και στο 3,6% στην ευρωζώνη, ακολουθώντας τη συνεχόμενη έντονη άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.

Για τις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης η Κομισιόν υπολογίζει ρυθμό ανάπτυξης 1,8% στη Γερμανία (1,8% η πρόβλεψη του Απριλίου), στην Ισπανία 1,4% (από 2,2%), στη Γαλλία 1% (από 1,6%), στην Ιταλία 0,1% (από 0,5%) και στην Ολλανδία 2,2% (από 2,6%).

Στη Βρετανία ο ρυθμός ανάπτυξης εκτιμάται στο 1,1% (από 1,7%) και η Πολωνία αποτελεί την έκπληξη καθώς ο πήχης της ανάπτυξης τίθεται, πλέον, στο 5,4% από 5,3% που ήταν η πρόβλεψη του Απριλίου.

Στην Ισπανία ο πληθωρισμός θα χτυπήσει κόκκινο φέτος, καθώς ο πήχης τίθεται στο 4,5% (3,8% τον Απρίλιο), στην Ιταλία στο 3,7% (από 3%), στη Γαλλία στο 3,5% (από 3%), στη Γερμανία στο 3% (από 2,9%) και στην Ολλανδία στο 2,8% (από 2,7%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη του Απριλίου για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη ήταν 3,1% και ο πήχης τίθεται στο 3,6%. Οι χώρες Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία και Βρετανία αντιπροσωπεύουν το 80% του ΑΕΠ της Ε.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v