Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση πλην Ιαπωνίας στις ασιατικές αγορές

Απόλυτη ψυχραιμία εμφανίζουν οι επενδυτές στην αγορά της Ιαπωνίας, μετά και τη διάσωση της AIG από το αμερικανικό δημόσιο, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,18%, σε πλήρη αντίθεση με τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια.

Διόλου ευχαριστημένοι, με εξαίρεση τους συμμετέχοντες στην ιαπωνική αγορά, εμφανίζονται οι επενδυτές στην Ασία, καθώς θεωρούν ότι αυτή η κίνηση αποτελεί μία ακόμη ένδειξη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ.

Συνεχίζονται οι πιέσεις για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, με την Macquarie Group (-8,9%), ενώ σημαντικό μερίδιο στην πτώση των τραπεζικών τίτλων δημιουργεί και δημοσίευμα του CNBC ότι η Morgan Stanley βρίσκεται σε αναζήτηση αγοραστή.

Υποχώρηση 0,1% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ αντίθετα σε ανοδική τροχιά κινείται ο Nikkei, ο οποίος ενισχύεται 1,18%.

Ισχυρές οι πιέσεις στα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια με τον ASX της Αυστραλίας να υποχωρεί 0,75%, τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 1,85%. Συνεχίζονται οι απώλειες στην κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να υποχωρεί 1,9%, τον Shanghai Composite να αποδυναμώνεται 1,6% και τον Shenzhen Composite να σημειώνει πτώση 0,7%.

Στο «νήμα» διασώθηκε η Wall Street, μετά την απόφαση της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να κλείσει με άνοδο 1,3% στις 11.059,02 μονάδες, με τον Nasdaq να ενισχύεται 1,03% στις 2.202,36 μονάδες και τον S&P 500 να εμφανίζει άνοδο 1,75% στις 1.213,59 μονάδες.

Η διάσωση της AIG, μοιάζει να ικανοποιεί τους Ευρωπαίους επενδυτές, καθώς στα προθεσμιακά συμβόλαια της Γηραιάς Ηπείρου, σημειώνεται σημαντική ανάκαμψη. Άνοδο 1,4% για τον FTSE 100, με τον DAX 30 να κινείται 1,4% υψηλότερα και τον CAC 40 πλησίον του 2,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v