Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Primary Fund: «Πάγωμα» πληρωμών για επτά ημέρες

Σε «πάγωμα» αποδόσεων-πληρωμών προς τους επενδυτές προχωρά ένα από τα παλαιότερα money funds των ΗΠΑ, το Primary Fund, καθώς η μετοχή του υποχώρησε χαμηλότερα από το ένα δολάριο, λόγω υψηλής έκθεσης σε Lehman Brothers.

Primary Fund: «Πάγωμα» πληρωμών για επτά ημέρες
Σε «πάγωμα» αποδόσεων - πληρωμών προς τους επενδυτές προχωρά ένα από τα παλαιότερα money funds των ΗΠΑ, το Primary Fund, καθώς η μετοχή του υποχώρησε χαμηλότερα από το ένα δολάριο, λόγω υψηλής έκθεσης στη Lehman Brothers.

Όπως ανακοινώθηκε, η επένδυση ύψους 785 εκατ. δολαρίων που είχε πραγματοποιήσει το fund σε ομόλογα της Lehman Brothers, εξαιτίας της κατάρρευσής της, έχει αυτήν τη στιγμή μηδενική αξία, με αποτέλεσμα το fund να διακόπτει προσωρινά την κάλυψη των όποιων αξιώσεων των επενδυτών που συνεργάζονται μαζί του.

Αν και το μερίδιο που κατείχε στη Lehman θεωρείται σχετικά μικρό (με δεδομένο ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον πλούσια money funds), η άρση πληρωμών αποδίδεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές «συνέρρευσαν» προκειμένου να διασφαλιστούν, αναγκάζοντας τους διαχειριστές του να προχωρήσουν σε αυτήν την έκτακτη και απρόσμενη κίνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v