Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αιματοκύλισμα στις ασιατικές αγορές

«Βαθύ κόκκινο» το φόντο στις ασιατικές αγορές, με το Χονγκ Κονγκ να δέχεται το ισχυρότερο πλήγμα, υποχωρώντας έως και 9%, μετά και τις απώλειες 450 μονάδων περίπου του Dow Jones χθες το βράδυ.

Σε «βαθύ κόκκινο» κινήθηκαν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι επενδυτές διακατέχονται από πανικό, προχωρώντας σε αθρόες ρευστοποιήσεις, χωρίς να «εξετάζουν» την πραγματική αξία των τοποθετήσεών τους.

Ως το μεγαλύτερο «θύμα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η αγορά του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο δείκτης Hang Seng έφθασε να υποχωρεί έως και 9%, για να περιορίσει τις απώλειές του στο 7,38%, διαμορφούμενος στο χαμηλότερο επίπεδο 3ετίας.

Ανάλογη η εικόνα για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος αποδυναμώνεται 3,2%, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινείται το σύνολο των ασιατικών αγορών, με τον Nikkei να καταγράφει απώλειες 2,22% και τον ASX στην Αυστραλία να αποδυναμώνεται 2,44%.

Σε διαδικασία κατάρρευσης οι τραπεζικοί τίτλοι, με την Macquarie Group, τον κορυφαίο επενδυτικό όμιλο της Αυστραλίας, να υποχωρεί 17%, με την υποχώρησή της από τον Μάιο του 2007 έως και σήμερα να φθάνει στο εντυπωσιακό 71%.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το «παράδειγμα» της Wall Street, όπου ο Dow Jones υποχώρησε 4,06% στις 10.609 μονάδες και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2005, ενώ ο Nasdaq σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-4,94%) σε διάστημα 7 ετών, κλείνοντας στις 2.098 μονάδες. Απώλειες 4,71% για τον S&P 500, στις 1.156 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται μόλις 0,2%, τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,3% και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται έως και 0,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v