Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στον απόηχο της Wall στην Ασία

Τέλος στο διήμερο ράλι για τις ασιατικές αγορές, καθώς η «δεύτερη ανάγνωση» του σχεδίου Paulson δεν φαίνεται να πείθει και τόσο πολύ τους επενδυτές. Αργία στην Ιαπωνία, απώλειες 2,5% για Κίνα.

Οι επενδυτές και στις ασιατικές αγορές μετά τη «δεύτερη ανάγνωση» του σχεδίου διάσωσης των αμερικανικών τραπεζών, μοιάζουν να πιστεύουν ότι μέσω αυτού η αμερικανική οικονομία δεν πρόκειται να «γλιτώσει» της ύφεσης και ως εκ τούτου και η παγκόσμια.

Πτωτική στροφή για τους τραπεζικούς τίτλους, ενώ ανάλογη εικόνα και για ενεργοβόρους κλάδους, όπως αερομεταφορές και αυτοκινητοβιομηχανίες, μετά την ανάκαμψη της τιμής πετρελαίου. Πτώση 2,1% για Westpac Banking, ενώ ακριβώς κατά το ίδιο ποσοστό υποχωρεί η Korean Air Lines.

Στο 1,7% οι απώλειες για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ η αργία στην Ιαπωνία, «απαλλάσσει» τον Nikkei από το ενδεχόμενο να χάσει τα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων.

Ανάλογη η εικόνα για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους ASX και Hang Seng να αποδυναμώνονται 2,19% και 2,68% αντίστοιχα. «Στοπ» στη συνεχιζόμενη άνοδο και για το χρηματιστήριο της Κίνας, με τον CSI 300 να υποχωρεί 2,5%. Ισχυρότερες πιέσεις για τον Shenzhen Composite με πτώση 3,9%, ενώ στο 0,5% αποδυναμώνεται ο Shanghai Composite.

Η ανάκαμψη πετρελαίου αλλά και η επιστροφή των πιέσεων για τις τραπεζικές μετοχές ανέκοψαν την θετική πορεία της Wall Street, στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να υποχωρήσει 3,27%. Πτώση 4,17% για Nasdaq και πλησίον του 3,82% για τον S&P 500.

Πιέσεις καταγράφονται στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να σημειώνει πτώση 0,7%, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 1% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v