Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ασιατικών αγορών, με αμερικανική βοήθεια

Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να βρεθεί μόνιμη λύση στη χρηματοοικονομική κρίση και η απόφαση της Κίνας να προχωρήσει σε αγορές μετοχών οδήγησαν σε ράλι τα ασιατικά χρηματιστήρια. Κέρδη 6,5% για Hang Seng, 3,6% για Nikkei.

Ισχυρότατη άνοδο καταγράφουν οι κινεζικές μετοχές σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου της κινεζικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αγορά μετοχών εισηγμένων εταιριών και σε κατάργηση φορολογίας επί των αγορών μετοχών.

Πραγματικό ράλι για τους τραπεζικούς τίτλους, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα έχουν δεχτεί σφυροκόπημα ρευστοποιήσεων, με τη μετοχή της Macquarie Group να ενισχύεται 38%.

Έκρηξη ανόδου για την αγορά της Κίνας, με τον βασικό δείκτη CSI 300 να ενισχύεται έως 9,3%, με «ηγέτη» της ανόδου την Bank of China (10%), ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι αγορές Σαγκάης και Σενζέν, με τους Shanghai Composite και Shenzhen Composite να ενισχύονται 9,5% και 8,9%.

Σε ανάλογο κλίμα κινείται ο ευρύτερος ασιατικός δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με κέρδη 3,9%, με τους 71 εκ των 991 τίτλων που τον απαρτίζουν να σημειώνουν κέρδη υψηλότερα του 10%.

Το ασιατικό ράλι επεκτείνεται σαφώς και στις αγορές Ιαπωνίας, Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, όπου ο Nikkei ενισχύεται 3,42%, ο ASX σημειώνει άνοδο 3,87%, ενώ ο Hang Seng -προσπαθώντας να «καλύψει» τις ισχυρές απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων- καταγράφει κέρδη 6,50%.

Στο «παρά πέντε» κατόρθωσε να «σώσει την παρτίδα» η Wall Street, στη συνεδρίαση της Πέμπτης, με τον Dow Jones να κλείνει με άνοδο 3,86% στις 11.019,69 μονάδες, τον Nasdaq να ενισχύεται 4,78% στις 2.199,1 μονάδες, ενώ κέρδη 4,31% εμφάνισε και ο S&P στις 1.206,22 μονάδες.

Ισχυρή άνοδος καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 4,4%, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 5,8% και τον CAC 40 να κινείται 5,3% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v