Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι δια χειρός Henry Paulson στην Ασία

Το σχέδιο διάσωσης 700 δισ. δολαρίων του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών κ. Henry Paulson σε συνδυασμό με την απαγόρευση του short-selling οδηγεί σε ράλι τις ασιατικές αγορές. Κέρδη 5,3% για Κίνα, 1,38% για Ιαπωνία.

Ο συνδυασμός απαγόρευσης τους short-selling σε παγκόσμιο επίπεδο με το σχέδιο διάσωσης του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, κ. Henry Paulson, αξίας 700 δισ. δολαρίων, οδηγεί σε ισχυρή ανοδική πορεία τις ασιατικές αγορές.

Ηγέτες της ανόδου, για μία ακόμη συνεδρίαση, οι τραπεζικοί τίτλοι, με τη μετοχή της Mitsubishi UFJ Financial Group να ενισχύεται 4,2%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και ο τίτλος της Macquarie Group με κέρδη 5,5%.

«Οι επενδυτές, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, αποφάσισαν να σταματήσουν την άτακτη έξοδο από τις αγορές», σημειώνει ο Don Gimbel, διαχειριστής κεφαλαίων της Carrett & Co.

Στο 2,4% η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ κατά 1,55% κινείται ο Nikkei. Διαθέσεις ισχυρού ράλι στην αγορά της Αυστραλίας με τον δείκτη ASX να ενισχύεται 3,88%, ενώ σε ανοδική τροχιά κινείται και το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να σημειώνει κέρδη 1,38%.

Ράλι για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση για την αγορά της Κίνας, με τον δείκτη CSI 300 να καταγράφει άνοδο 5,3%, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται τόσο ο Shanghai Composite όσο και ο Shenzhen Composite με κέρδη κοντά στο 5%.

Με ισχυρή άνοδο «έκλεισε» τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 3,35%, τον Nasdaq στο 3,40% και τον S&P 500 πλησίον του 4,10%.

Μεικτή εικόνα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, αυτήν την ώρα, βάσει στοιχείων του πρακτορείου Reuters, με τον DAX 30 να κινείται οκτώ μονάδες χαμηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται κατά 16 μονάδες και τον CAC 40 να σημειώνει κέρδη πλησίον των 26 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v