Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Νέες παρεμβάσεις για τόνωση ρευστότητας

Δύο νέα μέτρα για τόνωση της ρευστότητας ανακοίνωσε η Federal Reserve. Επεκτείνει τον δανεισμό στις τράπεζες για να αγοράσουν ομόλογα από money market mutual funds, ενώ παράλληλα αγοράζει ομόλογα των Fannie Mae-Freddie Mac.

Fed: Νέες παρεμβάσεις για τόνωση ρευστότητας
Δύο νέα μέτρα για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά ανακοίνωσε η Federal Reserve. Ειδικότερα, επεκτείνει τον δανεισμό στις τράπεζες, ενώ ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει βραχυπρόθεσμα ομόλογα των Fannie Mae και Freddie Mac.

Πιο συγκεκριμένα, η Fed θα επεκτείνει τις χορηγήσεις προς τις τράπεζες, ώστε να χρηματοδοτήσει τις αγορές τίτλων από τα money market mutual funds, κίνηση που εκτιμά ότι θα βοηθήσει τα funds να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους. 

Επίσης, η Federal Reserve θα αγοράσει από primary dealers βραχυπρόθεσμα ομόλογα που έχουν εκδοθεί από τη Fannie Mae και τη Freddie Mac.  

Σε δηλώσεις του, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, κ. Henry Paulson τόνισε ότι το πλάνο επαναγοράς των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού των τραπεζών θα κοστίσει "εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια".

"Η απόλυτη προστασία του φορολογούμενου πολίτη θα είναι η σταθερότητα που θα παράσχει αυτό το σχέδιο στο χρηματοοικονομικό μας σύστημα, ακόμη και εάν θα επενδυθούν σημαντικά κεφάλαια από τα δολάρια των φορολογούμενων", τόνισε σχετικά, σημειώνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τη σχετική νομοθεσία εντός του σαββατοκύριακου.  

"Επικεντρωνόμαστε στη στήριξη του χρηματοοικονομικού κλάδου για να μπορέσει να χρηματοδοτήσει την μελλοντική οικονομική ανάπτυξη της χώρας" σημείωσε, προσθέτοντας ότι με τη νέα νομοθεσία "θα αποφευχθούν οι υπερβολές του παρελθόντος".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v