Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη πλην Ιαπωνίας-Κίνας στην Ασία

Σε τροχιά ανάκαμψης οι ασιατικές αγορές, με εξαίρεση Ιαπωνία και Κίνα, οι οποίες υποχωρούν 0,17% και 2,2% αντίστοιχα, μετά και την επιτυχία της Goldman με την εξασφάλιση επένδυση 10 δισ. δολαρίων από Buffett.

Η απόφαση του Warren Buffett να επενδύσει, συνολικά, 10 δισ. δολάρια στην Goldman Sachs μοιάζει να πείθει τους επενδυτές στις ασιατικές αγορές, ότι οι χρηματοοικονομικοί όμιλοι τελικώς θα κατορθώσουν να επιβιώσουν της κρίσης.

Εξαίρεση στην διαδικασία ανάκαμψης αποτελούν οι αγορές Ιαπωνίας και Κίνας, με τον Nikkei, όμως, να εμφανίζει ήπια υποχώρηση καθώς αποδυναμώνεται 0,17%. Αντίθετα ισχυρές παραμένουν οι πιέσεις στην κινεζική αγορά, όπου ο CSI 300 υποχωρεί 2,2%. Απώλειες 2,5% για Shanghai Composite και 1,9% για Shenzhen Composite.

Πρακτικά αμετάβλητος παραμένει ο ευρύτερος δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώνεται πλησίον στις 115,85 μονάδες. Σημειώνεται ότι ο δείκτης έχει υποχωρήσει 27% από τις αρχές του έτους.

Ανοδική τροχιά για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng, οι οποίοι ενισχύονται κατά 1,18% και 0,77% αντίστοιχα.

Σταθερή ανοδική κίνηση για τις μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, με την Macquarie Group να ενισχύεται 5,8%, ενώ κατά 4,9% υψηλότερα κινείται ο τίτλος της Mitsubishi UFJ Financial Group.

Η αμφιβολία τόσο για τον ακριβή ορίζοντα εφαρμογής του σχεδίου διάσωσης 700 δισ. δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση όσο και των αποτελεσμάτων του, οδήγησαν σε σημαντικές απώλειες την Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.853 85 μονάδες με απώλειες 1,47%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,18%, στις 2.153,34 μονάδες. Πτώση 1,56% για τον S&P 500, στις 1.188,22 μονάδες.

Μεικτή η εικόνα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους, τόσο στο αμερικανικό σχέδιο διάσωσης των τραπεζών όσο και στη σημερινή ανακοίνωση του δείκτη οικονομικού κλίματος Ifo στη Γερμανία. Άνοδος 25 μονάδων για DAX 30, πλησίον των 19 για τον FTSE 100, ενώ εννέα μονάδες χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v