Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμόγελα στις ασιατικές αγορές

Με νέα ισχυρή ανάκαμψη ξεκινά η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές, μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας να στηρίξει τις τράπεζες της χώρας με 100 δισ. δολάρια και την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών για δεύτερη ημέρα

Με νέα ισχυρή ανάκαμψη ξεκινά η εβδομάδα για τις ασιατικές αγορές, καθώς η απόφαση της κυβέρνησης της Νοτίου Κορέας να στηρίξει τις τράπεζες της χώρας με 100 δισ. δολάρια και η άνοδος των πετρελαϊκών τιμών για δεύτερη ημέρα, οδήγησαν σε υψηλότερο επίπεδο τις μετοχές του χρηματοοικονομικού και ενεργειακού κλάδου.

Σε θετική τροχιά οι μετοχές τραπεζικών ομίλων, με την Mitsubishi UFJ Financial Group και National Bank of Bank, με άνοδο που ξεπερνά το 2%. Ενίσχυση 6,2% για την Fubon Financial Holding της Ταϊβάν, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς των μονάδων ασφαλειών ζωής της ING στη χώρα.

Ισχυρά κέρδη για τις μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών, στον απόηχο της είδησης ότι ο OPEC θα προχωρήσει σε μείωση της ημερήσιας παραγωγής του, με την BHP Billiton να ενισχύεται 5,7%, ενώ πλησίον του 5,2% διαμορφώνονται τα κέρδη της Nissan Motor, μετά την αναβάθμιση της σύστασής της από την UBS.

Άνοδος 1,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, όμως, έχει υποχωρήσει 44% από την αρχή του έτους. Ισχυρά κέρδη καταγράφονται στην ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να ενισχύεται 3,49%.

Σε ανάλογη πορεία τα χρηματιστήρια Αυστραλίας, Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, όπου οι δείκτες ASX, Hang Seng και Kospi κινούνται 4,32%, 4,34% και 2,30% υψηλότερα αντίστοιχα.

Στο τέλος της συνεδρίασης της Παρασκευής «λύγισε» η Wall Street, με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,41%, τον S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,62% και τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες 0,37%.

Κερδοφόρα πορεία καταγράφουν, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με την προσοχή των επενδυτών να στρέφεται, πλέον, στις ανακοινώσεις οικονομικών μεγεθών γ’ τριμήνου κορυφαίων επιχειρήσεων. Άνοδος 1,2% για DAX 30, πλησίον του 1% για τον FTSE 100, ενώ ο CAC 40 κινείται 1,4% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v