Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ING: "Ένεση" 10 δισ. ευρώ από το ολλανδικό κράτος

Κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ πρόκειται να λάβει η ING Groep από την ολλανδική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος.

ING: Ένεση 10 δισ. ευρώ από το ολλανδικό κράτος
Κεφάλαια ύψους 10 δισ. ευρώ πρόκειται να λάβει η ING Groep από την ολλανδική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο ολλανδικός χρηματοοικονομικός όμιλος.

Η μετοχή της ING εκτινάσσεται 20%, προσεγγίζοντας τα 9 ευρώ, ωθώντας σε υψηλότερα επίπεδα τον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο στην Ευρώπη. Σημειώνεται ότι ο τίτλος υποχώρησε κατά 27% την Παρασκευή, μετά την πρόβλεψη για ζημιές 500 εκατ. ευρώ στο γ' τρίμηνο.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ING θα εκδώσει προνομιούχες μετοχές με επιτόκιο 8,5% προς το ολλανδικό δημόσιο, ενώ το κράτος θα έχει το δικαίωμα να τοποθετήσει δύο αξιωματούχους στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Ο όμιλος τόνισε σε σχετική του ανακοίνωση ότι η κίνηση αυτή δεν θα μειώσει την αξία των μετοχών του, αν και πλέον σχεδιάζει να μην εκδώσει το τελικό του μέρισμα για το 2008.

Παράλληλα, η ING προχωρά στην πώληση της μονάδας ασφαλειών ζωής που κατέχει στην Ταϊβάν στη Fubon Financial Holding, έναντι του ποσού των 600 εκατ. δολαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι για το γ΄ τρίμηνο του έτους η ING ανακοίνωσε απομειώσεις ενεργητικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις για επισφάλειες σε όλες τις μονάδες της διαμορφώθηκαν στα 400 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v