Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ώθηση από τεχνολογικές μετοχές στις ευρωαγορές

Ανοδική η σημερινή αντίδραση της Ευρώπης παρά την έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street. Οι μετοχές τεχνολογίας διατήρησαν τους δείκτες σε θετικό πρόσημο, αφήνοντας πίσω μια χρηματιστηριακή εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις.

Ανοδική η σημερινή συνεδρίαση στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, παρά την έντονη μεταβλητότητα που παρατηρείται στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Οι μετοχές τεχνολογίας διατήρησαν τους δείκτες σε θετικό πρόσημο, αφήνοντας πίσω μια χρηματιστηριακή εβδομάδα με έντονες διακυμάνσεις.

Συγκεκριμένα, ο FTSE 100 έκλεισε στις 4063,01 μονάδες με άνοδο 5,22%, ο Γερμανικός δείκτης DAX 30 σκαρφάλωσε 3,43% στις 4781,33 μονάδες ενώ στη Γαλλία ο CAC 40 ακολούθησε την θετική τάση, σημειώνοντας ανάλογη άνοδο 4,68%, με κλείσιμο στις 3329,92 μονάδες.

Κερδισμένες από τη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων ήταν οι μετοχές τεχνολογίας (Nokia, Ericsson) καθώς οι επενδυτές φέρονται να επηρεάστηκαν από τα θετικά αποτελέσματα των αντίστοιχων Αμερικάνικων εταιριών.

Αναλυτικά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, η IBM ανέφερε αύξηση κερδών 22% ενώ εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα ανακοίνωσε και η Google για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους.

Εντυπωσιακή άνοδο ακολούθησαν, η μετοχή της Νοκια, της Ericsson, της Αlcatel- Lucent και της Infineon Technologies.

Ευνοημένες από τη σημερινή συνεδρίαση και οι μετοχές των εταιρειών παραγωγής πετρελαίου, με ισχυρά κέρδη για τις BP και TOTAL.

Παρά το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές Χρηματαγορές, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι για τις επιπτώσεις που θα έχει η κρίση στην πραγματική οικονομία. Αξίζει να αναφερθεί ότι την Πέμπτη ο Πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κοντά στα χαμηλά πενταετίας, αποτυπώνοντας τους φόβους για περαιτέρω μείωση της οικονομικής ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v