Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ML: "Βέβαιοι" για ύφεση δηλώνουν οι fund managers

Τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να επιστρέψουν στις αγορές μετοχών περιμένουν οι επενδυτές, με την τελευταία δημοσκόπηση της Merrill Lynch να δείχνει την πιο απαισιόδοξη εικόνα που έχει καταγραφεί ποτέ έως τώρα.

Τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να επιστρέψουν στις αγορές μετοχών περιμένουν οι επενδυτές και η τελευταία δημοσκόπηση της Merrill Lynch για τους fund managers δείχνει την πιο απαισιόδοξη εικόνα που έχει καταγραφεί ποτέ έως τώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, επτά στους δέκα (ποσοστό 69%) θεωρούν ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε ύφεση, έναντι ποσοστού 44% που είχε την ίδια άποψη τον προηγούμενο μήνα.

Την ίδια στιγμή το 59% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι η νομισματική πολιτική είναι περιοριστική, ποσοστό το οποίο αποτελεί ιστορικό υψηλό στην ιστορία της έρευνας.

Ο αριθμός αυτών που θεωρούν ότι οι μετοχές είναι υποτιμημένες αγγίζει το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 ετών, το 49% όμως των αναλυτών προσφέρει "overweight" σύσταση στα μετρητά.

"Οι διαχειριστές αναμένουν ένα σημάδι προκειμένου να επιστρέψουν σε αγορές μετοχών", σημειώνει ο κ. Gary Baker, επικεφαλής επενδύσεων στην περιοχή EMEA της Merrill Lynch.

Το καθ' όλα εντυπωσιακό έγκειται στο γεγονός ότι το 92% των fund managers θεωρεί τις προβλέψεις για την κερδοφορία των επιχειρήσεων ιδιαίτερα υψηλές, ενώ σχεδόν το 50% της χαρακτηρίζει αρκετά υψηλές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v