Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονες διακυμάνσεις στην Ευρώπη

Τα αρχικά κέρδη περιορίζονται το μεσημέρι στις ευρωαγορές και τα futures στη Wall υποχωρούν, στο κλείσιμο μίας εβδομάδας απίστευτης μεταβλητότητας στις διεθνείς αγορές.

Τα αρχικά κέρδη περιορίζονται το μεσημέρι στις ευρωαγορές και οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται πτωτικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street, καθώς οι μακροοικονομικές και εταιρικές εξελίξεις παραμένουν δυσμενείς και η μεταβλητότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των συναλλαγών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,49% στις 3.880 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,46% στις 4.601 μονάδες και ο CAC κερδίζει 0,36% στις 3.192 μονάδες.

Οι συναλλαγές ξεκίνησαν στο +4% σχεδόν στις ευρωαγορές, στον απόηχο της αντίδρασης των ασιατικών αγορών και στο "ράλι" της τελευταίας ώρας στη Wall Street. Χθες στις αμερικανικές συναλλαγές η μεταβλητότητα έφτασε σε ακραία επίπεδα, με τον S&P 500 να χάνει έως 1,9% και να κλείνει τελικά με άνοδο 4,3%.

Τα μεγάλα κέρδη εκτονώθηκαν γρήγορα το πρωί στην Ευρώπη και οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν στην πρωινή συνεδρίαση στο +2%, αλλά το μεσημέρι η εικόνα είναι μικτή.

Τα νεύρα των επενδυτών παραμένουν τεντωμένα στο κλείσιμο μίας εβδομάδας απίστευτης μεταβλητότητας για τις διεθνείς αγορές.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αυτή την εβδομάδα σημείωσε τη μεγαλύτερη διήμερη βύθιση από το 1987 και στη συνέχεια τη μεγαλύτερη διήμερη εκτίναξη στην ιστορία του.

Οι κυβερνήσεις ανά τον πλανήτη πραγματοποίησαν "ενέσεις κεφαλαίων", συνολικού ύψους 2 τρισ. δολ., για τη διάσωση τραπεζών, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι ο πλανήτης βρίσκεται ενώπιον οικονομικής ύφεσης.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος ανακάμπτει σήμερα, με τη Royal Bank of Scotland να σημειώνει ράλι έως 10%, τη Societe Generale 5,1% και τη UBS 2,3%, αφού φημολογείται επιχείρηση διάσωσης και των ασφαλιστών ομολόγων στις ΗΠΑ.

Η Carrefour κερδίζει 5,9% και η Kesa Electricals 7,7% κατόπιν αναβάθμισης από την Goldman Sachs.

Η μετοχή της Google κερδίζει 11% στις γερμανικές συναλλαγές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Από το στατιστικό μέτωπο, στην αμερικανική αγορά θα ανακοινωθούν τα μεγέθη για τις ενάρξεις κατασκευής νέων κατοικιών, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v