Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Νέα άτακτη φυγή προς την έξοδο πραγματοποιούν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, μετά και τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη εταιρειών όπως η NEC Electronics. Απώλειες 6,2% για Ιαπωνία, έως 8% για Ν. Κορέα.

Επιστροφή σε πτωτική τροχιά για τις ασιατικές αγορές, μετά και τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη κορυφαίων εταιρειών όπως οι NEC Electronics και Singapore Petroleum, γεγονός που οδηγεί τους επενδυτές στο συμπέρασμα ότι η ύφεση έχει περάσει στην πραγματική οικονομία, πλήττοντας κατανάλωση και επιχειρήσεις.

Πτώση 9,4% για τη μετοχή της NEC, ενώ σταθερά πτωτική κίνηση ακολουθούν οι τραπεζικοί τίτλοι, με την Mitsubishi UFJ Financial Group να υποχωρεί 6,4%.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν και το παράδειγμα της Wall Street, καθώς στη συνεδρίαση της Τρίτης οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς σημείωσαν σημαντική υποχώρηση. Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 2,5% στις 9.033,66 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 3,08% στις 955,05 μονάδες. Πτώση 4,14% για τον Nasdaq, στις 1.696,68 μονάδες.

Στο 2,5% οι απώλειες για τον MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος «ανεβάζει» την πτώση του από τις αρχές του έτους στο 43%.

Ισχυρές πιέσεις στην ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να υποχωρεί 6,23%, ενώ σε πορεία ελεύθερης πτώσης κινείται το χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, όπου ο δείκτης Kospi αποδυναμώνεται 5,50%, ενώ ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να χάνει έως και 8,1%.

Πορεία υποχώρησης για τις αγορές Αυστραλίας και Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες ASX και Hang Seng να καταγράφουν απώλειες 3,40% και 2,86% αντίστοιχα.

Πτωτική κίνηση καταγράφεται στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς αυτήν την ώρα, ο DAX 30 κινείται 1,4% χαμηλότερα, ο FTSE 100 υποχωρεί 0,7%, ενώ πλησίον του 1,2% αποδυναμώνεται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v