Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτές τάσεις επικρατούν στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα να επιβαρύνεται από την πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων και τις προειδοποιήσεις για τα εταιρικά κέρδη. Πτώση 3,5% για Nikkei, άνοδος 3,9% για Kospi.

Μικτές τάσεις επικρατούν στα ασιατικά χρηματιστήρια, με το κλίμα να επιβαρύνεται από την πτώση στις τιμές των εμπορευμάτων καθώς και τις προειδοποιήσεις εταιριών όπως η Toyota και η Olympus για την κερδοφορία τους.

Οι μετοχές της Νοτίου Κορέας ανακάμπτουν μετά την απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων της για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα, ενώ αντιθέτως απώλειες συνεχίζει να καταγράφει ο δείκτης Nikkei του Τόκιο που νωρίτερα είχαν αγγίξει και το 7%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού υποχωρούσε κατά περισσότερο από 1%, μετά την πτώση του κατά 6% χθες. Η υποχώρηση έχει σχεδόν εξαφανίσει το ράλι του 9,8% που είχε καταγράψει ο δείκτης την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προέβλεψε την πρώτη ταυτόχρονη ύφεση σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και ευρωζώνη μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Nikkei κινείται περίπου 3,5% χαμηλότερα στις 8.583 μονάδες, ενώ πτώση 2,4% εμφανίζει ο δείκτης ASX της Αυστραλίας στις 4.051 μονάδες. Στον αντίποδα, κέρδη 0,4% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 13.848 μονάδες και 3,9% ο δείκτης Kospi στις 1.134 μονάδες.

Πτώση 0,84% καταγράφουν τα futures του δείκτη DAX της Φρανκφούρτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v