Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά στο "κόκκινο" οι ασιατικές αγορές

Το "βαθύ κόκκινο" φόντο επέστρεψε στις ασιατικές αγορές, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στην επιδεινούμενη παγκόσμια οικονομία. Απώλειες μεγαλύτερες του 6% για Nikkei, Hang Seng και Kospi.

Ισχυρές απώλειες εμφανίζουν οι ασιατικές αγορές, που έχασαν τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς επανέρχονται στο επίκεντρο των επενδυτών οι ανησυχίες σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης στην παγκόσμια οικονομία, στέλνοντας τον δείκτη της Σαγκάης σε χαμηλό δύο ετών, ενώ στο «βαθύ κόκκινο» κινούνται και οι αγορές της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και του Χονγκ Κονγκ.

Σημαντικές πιέσεις δέχονται οι μετοχές εταιριών όπως η BHP Billiton, λόγω της πτώσης των τιμών του μαύρου χρυσού, αλλά και των εξαγωγικών εταιριών, λόγω της ενίσχυσης του ιαπωνικού γεν.

Ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρεί κατά 4,5%, ενώ πτώση 7,54% εμφανίζει ο Hang Seng και 7,54% ο δείκτης Kospi.

Στην Αυστραλία, ο ASX κινείται 4,31% χαμηλότερα, ενώ νωρίτερα ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε σε χαμηλά διετίας, πλησιάζοντας τις 1.700 μονάδες, προτού ανακάμψει.

Τελικώς το μετεκλογικό πάρτι δεν διήρκεσε στη Wall Street, με αποτέλεσμα στη συνεδρίαση της Τετάρτης οι τρεις βασικοί δείκτες να δεχτούν ισχυρές πιέσεις. Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 9.139 μονάδες με πτώση 5,05%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 5,53%, στις 1.681 μονάδες. Πτώση 5,27% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 952 μονάδες.

Με το βλέμμα στραμμένο στις σημερινές συνεδριάσεις των ΕΚΤ και BoE βρίσκονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές. Πτωτική κίνηση καταγράφεται αυτήν την ώρα στα futures της Ευρώπης, με τον DAX 30 να υποχωρεί 3,3%, κατά 2,7% αποδυναμώνεται ο FTSE 100, ενώ 3,6% χαμηλότερα κινείται ο CAC 40.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v