Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στο "πράσινο" για τις ασιατικές αγορές

Τα κέρδη της Wall χθες αποτέλεσαν το «καύσιμο» για την ανοδική πορεία που ακολούθησαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ στήριξη προσέφερε η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Τα κέρδη της Wall χθες αποτέλεσαν το «καύσιμο» για την ανοδική πορεία που ακολούθησαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ενώ σημαντική στήριξη προσέφερε η άνοδος των τιμών του πετρελαίου και των μετάλλων.

Η εντυπωσιακή ανάκαμψη των ασιατικών αγορών στηρίζεται κατά κύριο λόγω στις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, με τον τίτλο της BHP Billiton να ενισχύεται 5,6%. Κέρδη 9,2% για την μετοχή της ιαπωνικής Inpex, μετά την απόκτηση άδειας εξόρυξης στην Ινδονησία.

Στο 0,8% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 2 προς 1 και τους 10 κλαδικούς δείκτες να καταγράφουν ανοδική πορεία.

"Οι αποτιμήσεις ορισμένων πετρελαϊκών τίτλων είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικές και ως εκ τούτου οι επενδυτές σπεύδουν να το εκμεταλλευθούν", σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Hans Kunnen, επικεφαλής ερευνών στην Colonial First State Global Management.

Στο 2,72% τα κέρδη για τον Nikkei, με τη μετοχή της Nintendo (5,8%) να ηγείται της ανοδικής αντίδρασης, μετά και την εντυπωσιακή πορεία των πωλήσεων της κονσόλας Wii στις ΗΠΑ.

Σε θετική τροχιά η κινεζική αγορά, με τον ευρύτερο δείκτη CSI 300 να ενισχύεται 2,3%. Ο δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 14% την τρέχουσα εβδομάδα, σημειώνοντας την καλύτερη εβδομαδιαία πορεία του από τον Απρίλιο και χάρη στην ανακοίνωση του "πακέτου" στήριξης της οικονομίας ύψους 586 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση.

Στο 2,91% τα κέρδη για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ πλησίον του 1,37% ενισχύεται ο ASX στην Αυστραλία. Αντίθετα οριακές απώλειες της τάξης του 0,02% καταγράφει ο Kospi της Ν. Κορέας.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το πραγματικά ξέσπασμα της Wall Street στη συνεδρίαση της Πέμπτης (13/11), η οποία χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα αλλά τελικώς οι τρεις βασικοί δείκτες της αμερικανικής αγοράς "έμειναν στο ρετιρέ". Ο Dow Jones κατέγραψε εντυπωσιακά κέρδη 6,67% κλεινοντας στις 8.835,25 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 6,50% στις 1596,70 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 6,92% στις 911,29μονάδες.

Ράλι καταγράφουν, αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 4,4%, τον FTSE 100 να κινείται 3,9% υψηλότερα και τον CAC 40 να σημειώνει άνοδο της τάξης του 4,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v