Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο B.Obama ζητεί 50 δισ. για αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει φέτος την διοχέτευση 50 δισ. δολαρίων στην βιομηχανία αυτοκινήτων των ΗΠΑ που έχει «στεγνώσει» από ρευστό.

Ο B.Obama ζητεί 50 δισ. για αυτοκινητοβιομηχανίες
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama, πιέζει το Κογκρέσο να εγκρίνει φέτος την παροχή 50 δισ. δολαρίων στην βιομηχανία αυτοκινήτων των ΗΠΑ που έχει «στεγνώσει» από ρευστό, και να διορίσει ένα εποπτικό συμβούλιο που θα ελέγχει τις επιχειρήσεις του κλάδου που θα λάβουν κεφάλαια.

Για να επιτύχει, ο εκλεγμένος πρόεδρος θα πρέπει να εξασφαλίσει την συναίνεση του προέδρου Bush.

Με την παρέμβασή του αυτή στις συνομιλίες για την διάσωση των αυτοκινητοβιομηχανιών και ειδικά της General Motors, που κινδυνεύει άμεσα, ο κ. Obama κάνει εξαίρεση, καθώς είχε αποφασίσει να μην συμμετέχει στην λήψη αποφάσεων εως ότου αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου.

Οι οικονομικοί σύμβουλοι του νέου προέδρου είναι πεπεισμένοι ότι, εάν δεν λάβει «σωσίβιο» η GM σύντομα, θα υποχρεωθεί να υποβάλλει αίτηση χρεοκοπίας έως τα τέλη Ιανουαρίου. Και, εάν δεν λάβει συνολικά σχεδόν 50 δισ. δολάρια, ο κ. Obama θα «βρει μπροστά του» ξανά το ζήτημα το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v