Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπεράσπισαν τα hedge-funds Soros και Falcone

Tις πρακτικές των hedge-funds υπεράσπισαν οι George Soros και Philip Falcone, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου. Διαφώνησαν ωστόσο σχετικά με την ανάγκη κυβερνητικών ρυθμίσεων.

Υπεράσπισαν τα hedge-funds Soros και Falcone
Tις πρακτικές των hedge-funds υπεράσπισαν οι George Soros και Philip Falcone, από τους κορυφαίους "γκουρού" της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας, ενώπιον του αμερικανικού Κογκρέσου. Διαφώνησαν ωστόσο σχετικά με την ανάγκη κυβερνητικών ρυθμίσεων.

Ο κ. Falcone τόνισε ότι στα hedge-funds, αντίθετα με άλλες επιχειρήσεις, το management δεν καρπούται τεράστια bonus, ενώ η εταιρεία μπορεί να καταρρέει, και κάλεσε την κυβέρνηση να ασκήσει αυστηρότερη επιτήρηση στον κλάδο και να απαιτήσει δημοσιοποίηση και μεγαλύτερη διαφάνεια στις επενδύσεις που πραγματοποιούνται.

Από την άλλη πλευρά ο κ.Soros προειδοποίησε το Κογκρέσο να ταχθεί εναντίον των απερίσκεπτων ρυθμίσεων που μπορεί να επιβληθούν, υπογραμμίζοντας ότι οι managers βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση εξαιτίας των ζημιών που καταγράφει η αγορά και της επακόλουθης μείωσης της πελατειακής βάσης των hedge-funds.

Οι κ.κ. Soros και Falcone κλήθηκαν να καταθέσουν στα πλαίσια έρευνας που διενεργεί το Κογκρέσο για την εξακρίβωση των αιτίων της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v