Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Goldman Sachs: «Τρελή» μεταβλητότητα στις αγορές

Η δείκτης VStoxx, υποδεικνύει τετραπλάσια μεταβλητότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε σχέση με τον μέσο όρο 10ετίας, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Goldman Sachs: «Τρελή» μεταβλητότητα στις αγορές
Οι επενδυτές στις αγορές options προβλέπουν ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα υποστούν τετραπλάσια σε σχέση με τον Μ.Ο. μεταβλητότητα κατά τους επόμενους δύο μήνες, εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας, αναφέρει σε έκθεσή της η Goldman Sachs.

Τα options του δείκτη Euro Stoxx 50 καταδεικνύουν ότι ο μέσος όρος ημερήσιας διακύμανσης τιμών του δείκτη θα είναι 4,1% από σήμερα μέχρι τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της χρηματιστηριακής. Ο μέσος όρος ημερήσιας διακύμανσης στους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο κατά την τελευταία 10ετία ήταν 0,8%.

Ο δείκτης VStoxx, που προσμετρά την τιμή των δικαιωμάτων προαίρεσης (options) του Stoxx 50, έχει τριπλασιαστεί από τον Αύγουστο, στο πλαίσιο των μεγάλων διακυμάνσεων τιμών του δείκτη Stoxx 50, που έφτασε σε μια συνεδρίαση να ενισχύεται έως 11% και στη συνέχεια να διολισθαίνει έως 7,9%.

Οι τιμές των δικαιωμάτων αυξάνονται, όσο αυξάνεται και η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές κινήσεις των μετοχών. Ο δείκτης VStoxx διολίσθησε 2,4% στις 68,03 μονάδες σήμερα το πρωί στη Φρανκφούρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v