Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η πτώση των ασιατικών αγορών

Οι περικοπές θέσεων εργασίας και παραγωγής, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στέλνουν χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές. "Βαρίδι" και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου. Πτώση 2,28% για τον Nikkei.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας και παραγωγής, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, στον χρηματοοικονομικό και τεχνολογικό κλάδο στέλνουν σήμερα χαμηλότερα τις ασιατικές αγορές.  «Βαρίδι» έγιναν παράλληλα οι μετοχές του κλάδου του real estate, ενώ η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου πιέζει τις μετοχές του κλάδου των εμπορευμάτων.

Το κλίμα σαφώς επιβαρύνθηκε και από το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street, καθώς ο Dow Jones κατέγραψε πτώση της τάξης του 2,6% μετά την αντίδραση των επενδυτών στις προθέσεις της Citigroup να προχωρήσει στην περικοπή 52.000 θέσεων εργασίας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού υποχωρούσε κατά 1,4%, ενώ απώλειες της τάξης του 2,28% κατέγραφε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, στις 8.328 μονάδες.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX χάνει 3,55% στις 3.523 μονάδες, ενώ οι απώλειες του δείκτη Hang Seng διευρύνθηκαν 5,59%, στις 12.772 μονάδες, με τον δείκτη Kospi να υποχωρεί κατά 3,91% στις 1.036 μονάδες.  Στην Κίνα, ο δείκτης CSI κατέγραφε πτώση της τάξης του 7%.

Εν τω μεταξύ, άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών από χαμηλότερο επίπεδο "δείχνουν" τα προθεσμιακά συμβόλαια, με τα futures του DAX υποχωρούν κατά 0,15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v