Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η έλλειψη συνεδρίασης στην αγορά της Ιαπωνία λόγω αργίας, σαφώς, περιορίζει σημαντικά τον όγκο συναλλαγών στις ασιατικές αγορές, με την διάσωση της Citigroup να μην «απασχολεί» και τόσο τους επενδυτές.

Η έλλειψη συνεδρίασης στην αγορά της Ιαπωνία λόγω αργίας, σαφώς, περιορίζει σημαντικά τον όγκο συναλλαγών στις ασιατικές αγορές, με την διάσωση της Citigroup να μην «απασχολεί» και τόσο τους επενδυτές.

Η βασική αντίληψη που εξακολουθεί να επικρατεί στις επενδυτικές συνειδήσεις είναι ότι η πιστωτική κρίση αλλά και η ύφεση που «μαστίζει» αρκετές κορυφαίες οικονομίες της υφηλίου θα οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση την εταιρική κερδοφορία, πρώτιστα του χρηματοοικονομικού κλάδου αλλά και άλλων εταιρειών.

Πτώση 4,9% για την Suncopr-Metway, τον τρίτο μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο της Αυστραλίας, ενώ πλησίον του 5% υποχωρεί η μετοχή της Standard Chartered, η οποία ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 2,7 δισ. δολαρίων.

Στον αντίποδα ισχυρά ανοδική πορεία καταγράφει η μετοχή της BHP Billiton, σημειώνοντας κέρδη 6,4%, μετά και την ανάκαμψη των πετρελαϊκών τιμών.

«Οι τίτλοι χρηματοοικονομικών ομίλων δεν είναι, πλέον, «αγαπητοί» στους επενδυτές, υπό το πρίσμα ότι οι κερδοφορία τους θα συνεχίσει να υποχωρεί εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης και όχι μόνο», σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Paul Joseph Garcia, διαχειριστής κεφαλαίων 1,5 δισ. δολαρίων για λογαριασμό της ING Investment Management στην Μανίλα.

Οριακή πτώση 0,15 για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ απώλειες 0,91% καταγράφει ο Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Ακόμη πιο ισχυρές πιέσεις δέχεται η αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να υποχωρεί 3,35%, ενώ πτώση υψηλότερη του 3% σημειώνει ο Shanghai Composite.

Μοναδική εξαίρεση στο «κόκκινο» η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται πλησίον του 0,25%.

Ισχυρά ανοδική πορεία υποδεικνύουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τους DAX 30, FTSE 100 και CAC 40 να ενισχύονται μεταξύ 4% και 5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v