Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές

Η φήμη ότι η Citigroup πιθανώς να εξαγοραστεί αλλά και η ελπίδα για παρεμβάσεις στήριξης των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν αρκετές για να οδηγήσουν σε ανάκαμψη τις ασιατικές αγορές.

Η φήμη ότι η Citigroup πιθανώς να εξαγοραστεί αλλά και η ελπίδα για περαιτέρω παρεμβάσεις στήριξης των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν αρκετές για να οδηγήσουν σε ανάκαμψη τις κορυφαίες ασιατικές αγορές.

Σε κερδοφόρα πορεία οι τραπεζικοί τίτλοι με την HSBC Holdings να ενισχύεται 4,5%, μετά και από την ανακοίνωση ότι οι μονάδες του ομίλου στην Κίνα θα έχουν τη δυνατότητα να δεχθούν «ενέσεις» ρευστότητας από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. Ράλι για τη μετοχή της Mizuho Financial Group (10%), ομίλου ο οποίος έχει επενδύσει στην Citigroup.

Άνοδος 3,2% για τον πανασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος, όμως, σε εβδομαδιαία βάση έχει υποχωρήσει 7,5%. Ο δείκτης έχει σημειώσει πτώση 51% από την αρχή του έτους, κυρίως εξαιτίας της κάθετης υποχώρησης στις αποτιμήσεις χρηματοοικονομικών ομίλων.

Ισχυρή άνοδος για τον Nikkei ο οποίος ενισχύθηκε 2,70%, παραμένοντας, όμως, χαμηλότερα από το «ψυχολογικό όριο» των 8.000 μονάδων. Κέρδη 2,63% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, ενώ ράλι καταγράφεται στην αγορά της Κορέας, με τον Kospi να ενισχύεται πλησίον του 5,80%.

Οι ασιατικές αγορές φρόντισαν να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία στη συνεδρίαση της Πέμπτης «βούτηξε χωρίς αλεξίπτωτο». Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε με μεγάλες απώλειες 5,56% στις 7.552,29 μονάδες που αποτελούν χαμηλά 5,5 ετών για το δείκτη. Ο Nasdaq υποχώρησε 5,07% στις 1.316,12 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 6,71% στις 752,44 μονάδες.

Σε πτωτική τροχιά, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να καταγράφει απώλειες έως 88 μονάδες, τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 85 μονάδες και τον CAC 40 να κινείται κατά 75 μονάδες χαμηλότερα. Η προσοχή των επενδυτών στην Ευρώπη στρέφεται και στην ανακοίνωση του σύνθετου δείκτη PMI υπηρεσιών και μεταποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v