Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Χαμόγελα" στις ασιατικές αγορές

Το παράδειγμα Wall Street και ευρωαγορών ακολούθησαν οι επενδυτές στην Ασία, με χρηματοοικονομικούς ομίλους και μεταλλευτικές εταιρίες να βρίσκονται στην κορυφή της ανόδου. Κέρδη 5,22% για Nikkei.

Ανοδική αντίδραση στις ασιατικές αγορές, με επιστροφή σε ομαλή λειτουργία, μετά τη χθεσινή αργία και για το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με ηγέτες της ανάκαμψης τις μετοχές μεταλλευτικών εταιριών και χρηματοοικονομικών ομίλων.

Η διάσωση της Citigroup συνεχίζει να επιδρά ευεργετικά. Η Mizuho Financial Group και η Macquarie Group ενισχύονται υψηλότερα του 7%, ενώ εκρηκτική πορεία ακολούθησε η μετοχή της BHP Billiton, με την άνοδό της να αγγίζει το 11%.

"Η αμερικανική κυβέρνηση ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφήσει τη Citi να καταρρεύσει και οι επενδυτές ευελπιστούν ότι η κρίση δεν θα καταστεί σφοδρότερη", επισημαίνει στο Bloomberg ο κ. Naoki Fujiwara, διαχειριστής κεφαλαίων 5,7 δισ. δολαρίων για τη Shinkin Asset Management.

Στο 3,4% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 4 προς 1 και τους 10 κλαδικούς δείκτες που τον απαρτίζουν να κινούνται με ισχυρή άνοδο.

Στο 5,22% η άνοδος για τον Nikkei, ενώ σε ανάλογη πορεία βρίσκονται οι αγορές της Αυστραλίας και του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο ASX και ο Hang Seng ενισχύονται 4,41% και 5,79% αντίστοιχα. Περιορισμός κερδών για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον Kospi να καταγράφει άνοδο 1,36%, ενώ η ενίσχυσή του είχε αγγίξει ακόμη και το 6%. Έντονη μεταβλητότητα στην κινεζική αγορά. Ο CSI 300 υποχωρεί 1%, ενώ στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης έφτασε να ενισχύεται έως και 2,5%.

Εκρηκτική πορεία, με χείρα βοηθείας από τη Citi αλλά και από τον νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ, κ. Barack Obama, ακολούθησε στη συνεδρίαση της Δευτέρας η Wall Street. O δείκτης Dow Jones σημείωσε κέρδη 4,93% στις 8.443,39 μονάδες, καταγράφοντας θεαματική άνοδο 397 μονάδων. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 6,33% στις 1.472,02 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 ακολούθησε το ράλι κλείνοντας με κέρδη 6,47% στις 851,81 μονάδες.

Μικτή εικόνα καταγράφουν τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο μόλις τριών μονάδων, τον DAX 30 να ενισχύεται 12 μονάδες και τον CAC 40 να υποχωρεί κατά οκτώ μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v