Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική αντίδραση στην Ασία

Σε τροχιά ανάκαμψης οι ασιατικές αγορές, μετά τα σφοδρά πλήγματα στις προηγούμενες συνεδριάσεις, στηριζόμενες σε ανακοινώσεις εξαγορών αλλά και περαιτέρω παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ανοδική αντίδραση στις ασιατικές αγορές, οι οποίες βρίσκουν στήριξη στις μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου, μετά τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών για άμβλυνση των επιπτώσεων της κρίσης, αλλά και λόγω των ενδείξεων για «αναζωπύρωση» της κινητικότητας σε επίπεδο εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Η Federal Reserve διεύρυνε το πρόγραμμα εκτάκτων δανείων, ενώ η Τράπεζα της Ιαπωνίας «χαλάρωσε» τους όρους για τον δανεισμό προς τις τράπεζες.

Εν τω μεταξύ, η επιβεβαίωση των διαπραγματεύσεων για συγχώνευση των Qantas Airways και British Airways, «έστειλαν» την μετοχή της αυστραλιανής αεροπορικής 4,4% υψηλότερα.

Άνοδος 0,8% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να κινείται στο 5 προς 3, ενώ οι απώλειες του δείκτη από την αρχή του έτους διαμορφώνονται στο 49%.

Στο 1,79% τα κέρδη για τον Nikkei, με τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ να κινείται 1,99% υψηλότερα και τον ASX στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας να κερδίζει 0,66%. Οριακές διακυμάνσεις για την αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να υποχωρεί μόλις 0,06%.

Ισχυρά ανοδική η αγορά της Κίνας, καθώς υπάρχουν σαφής ενδείξεις ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στο χρηματιστήριο, μέσω της απευθείας αγοράς μετοχών. Κέρδη 3% για τον CSI 300, ο οποίος έχει ενισχυθεί 14% από τις 9 Νοεμβρίου όταν η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας.

Σε πορεία ανάκαμψης βρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και η Wall Street. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones σημείωσε κέρδη 3,31%% στις 8.419,09 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύθηκε 3,70% στις 1.449,80 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με κέρδη 3,99% στις 848,81 μονάδες.

Μεικτή εικόνα καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται έως και 39 μονάδες χαμηλότερα, τον FTSE 100 να σημειώνει αμελητέα άνοδο μίας μονάδας και τον CAC 40 να «χάνει» περί των επτά μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v