Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών στην Κίνα και τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων  να διατηρούνται σε ανοδική τροχιά. Κέρδη για Nikkei. 

Μικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών μετά το χθεσινό ράλι και τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων και ναυτιλιακών εταιριών να διατηρούνται σε ανοδική τροχιά.

Κέρδη 4,5% για τη μετοχή της BHP Billiton, με την Cosco Holdings να ενισχύεται πλησίον του 12% στην αγορά του Χονγκ Κονγκ. Παράλληλα το νέο πακέτο ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, το οποίο ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, κ. Barack Obama εξακολουθεί να αποτελεί στήριγμα για κάποιους κλάδους.

"Οι αρχές ανά την υφήλιο δοκιμάζουν κάθε μέτρο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανάκαμψη την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα", σημειώνει στο Bloomberg, ο κ. Yoshihiro Ito, στρατηγικός αναλυτής της Okasan Asset Management, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 9,3 δισ. δολαρίων.

Στο 0,8% τα κέρδη για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, ο οποίος διαμορφώνεται κοντά στις 84 μονάδες, με το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών να αγγίζει το 10 προς 7. Ίδια ακριβώς η άνοδος, στο 0,80% και για τον Nikkei, ενώ οριακά υψηλότερα κατά 0,08% κινείται ο δείκτης Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Στον αντίποδα, πτωτική πορεία ακολουθούν οι αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, με τους δείκτες Shanghai Composite και Hang Seng να υποχωρούν 1,1% και 1,26% αντίστοιχα, ενώ απώλειες 0,75% σημειώνει ο δείκτης ASX στην αγορά της Αυστραλίας.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες αποτέλεσαν το στήριγμα της Wall Street, στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Σε επίπεδο δεικτών, που κατέγραψαν σταθερά κέρδη καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύθηκε 3,46% στις 8.934,18 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 4,14% στις 1.571,74μονάδες, ενώ κέρδη 3,84% κατέγραψε και ο S&P 500 κλείνοντας στις 909,70 μονάδες.

Πιέσεις ασκούνται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται 42 μονάδες χαμηλότερα, τον FTSE 100 να υποχωρεί κατά 38 μονάδες και τον CAC 40 να αποδυναμώνεται πλησίον των 37 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v