Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Πάρτι" στις ασιατικές αγορές

Με αισιοδοξία ξεκίνησε η εβδομάδα στις ασιατικές αγορές καθώς οι ενδείξεις ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να αυξήσουν τα πακέτα στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας χαροποιούν τους επενδυτές.

Σε ράλι εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για τις κορυφαίες ασιατικές αγορές, μετά την ανακοίνωση ειδικού "πακέτου" βελτίωσης των υποδομών στις ΗΠΑ, από τον νέο Πρόεδρο της χώρας κ. Barrack Obama, η εφαρμογή του οποίου μπορεί να δημιουργήσει 2,5 εκατ. θέσεις εργασίας.

Θετική επίδραση και η ανακοίνωση "πακέτου" στήριξης της οικονομίας ύψους 4,1 δισ. δολαρίων από την Ινδία, αλλά και η μείωση του επιτοκίου repo κατά 100 μονάδες βάσης από την κεντρική τράπεζα, με αποτέλεσμα τη διαμόρφωσή του στο 6,5%. Ο βασικός δείκτης της χώρας Sensex ενισχύεται υψηλότερα του 3%.

Ράλι 11% για την Komatsu, τον δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο παραγωγής εξοπλισμού κατασκευών παγκοσμίως, ενώ κατά 9,7% ψηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Tata Motors, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ινδίας.

"Οι κυβερνήσεις ανά την υφήλιο, και όχι μόνο στις ΗΠΑ, κατανοούν πλήρως ότι θα πρέπει να στηρίξουν την ανάπτυξη και να βοηθήσουν ώστε να ενισχυθεί η κατανάλωση", σημειώνει στο Bloomberg ο κ. Jonathan Ravelas, στρατηγικός αναλυτής της Banco de Oro Unibank.

Άνοδος 4,5% για τον πανασιατικό δείκτη MSCI Ασίας - Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών - πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 17 προς 1.

Στο 5,20% τα κέρδη για τον Nikkei, ο οποίος ξεπέρασε εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 8.000 μονάδων, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Αυστραλίας, με τον Hang Seng και τον ASX να ενισχύονται 4,06% και 6,69% αντίστοιχα. Κέρδη 7,48% για τον Kospi της Νότιας Κορέας.

Σταθερά σε ανοδική τροχιά η κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να σημειώνει κέρδη 3,6%, ενώ ανοδικά κινούνται ο Shanghai Composite και ο Shenzhen Composite, με άνοδο 3,2% και 3,4% αντίστοιχα.

Διάσωση τελευταίας στιγμής για τη Wall Street στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με στήριξη από τραπεζικούς τίτλους. O Dow Jones έκλεισε με κέρδη 3,09% στις 8.635,42 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 4,41% στις 1.509,31 μονάδες και ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 3,65% στις 876,07 μονάδες.

Ισχυρά ανοδικά κινούνται αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 6,82%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη 5% και τον CAC 40 να καταγράφει άνοδο 6,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v