Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Περισυλλογή" στις ασιατικές αγορές

Αυτοσυγκράτηση επέδειξαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, παρά την "γενναία" μείωση επιτοκίων από τη Fed, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους, εκ νέου, στην πορεία της εταιρικής κερδοφορίας.

Αυτοσυγκράτηση επέδειξαν οι επενδυτές στις ασιατικές αγορές, μετά την έκπληξη της Fed να προχωρήσει σε ουσιαστική διαμόρφωση των αμερικανικών επιτοκίων στο 0% (εύρος διακύμανσης από 0% έως 0,25%), καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της εταιρικής κερδοφορίας παραμένουν.

Ήδη η Honda Motor (-4,2%) προχώρησε σε δραστική υποβάθμιση των προβλέψεών της για την πορεία της κερδοφορίας της στο τρέχον έτος χρήσης, συμβάλλοντας στις επενδυτικές ανησυχίες. Σε θετική τροχιά κινούνται οι μετοχές χρηματοοικονομικών ομίλων, με την Sun Hung Kai Properties να ενισχύεται 4,6%, ενώ κέρδη 10% καταγράφει ο τίτλος της Mitsubishi Estate.

Κέρδη 2,7% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει χάσει το 43% από τις αρχές του έτους. Περισσότερο συγκρατημένοι οι επενδυτές στην ιαπωνική αγορά, με τον Nikkei να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,52%.

Ανάλογη πορεία σημειώνει και ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ο οποίος κινείται 0,40% υψηλότερα, ενώ κέρδη 0,71% σημειώνει ο Kospi στην αγορά της Ν. Κορέας.

Καλύτερη η εικόνα της κινεζικής αγοράς με τον CSI 300 να ενισχύεται 1,31%, ενώ σημαντικά κέρδη 1% και 2% αντίστοιχα καταγράφουν οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite. Άνοδος πλησίον του 1,46% για τον Hang Seng στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Με «πάρτι» υποδέχθηκε η Wall Street την απόφαση της Fed στη συνεδρίαση της Τρίτης, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να ενισχυθεί 4,20% κλείνοντας στις 8.924,14 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε κέρδη 5,14% στις 913,18 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε ανοδικά 5,41% στις 1.589,89 μονάδες.

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν, αυτήν την ώρα τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, λαμβάνοντας στήριξη από τη μείωση της Fed, με τον DAX 30 να κινείται 80 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να σημειώνει άνοδο 62 μονάδων και τον CAC 40 να ενισχύεται κατά 51 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v