Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ασιατικών αγορών, στον απόηχο της Wall

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά την αρνητική συνεδρίαση στην Wall Street και εν όψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται σήμερα οι περισσότερες ασιατικές αγορές, μετά την αρνητική συνεδρίαση στην Wall Street και εν όψει των αποφάσεων της Fed για τα επιτόκια.

Το κλίμα επιβαρύνεται και από τις ανησυχίες σχετικά με τις επιπτώσεις που θα έχει στην εταιρική κερδοφορία η ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας, ανησυχίες που επηρεάζουν κυρίως τις μετοχές των μεταλλευτικών εταιρειών και των εταιρειών ηλεκτρονικών ειδών.

Επιστροφή των πιέσεων για τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, καθώς η ζήτηση εμπορευμάτων και πρώτων υλών θα είναι δύο εκ των κλάδων που θα πληγούν από την ύφεση, με την BHP Billiton να κινείται 0,8% χαμηλότερα, την Macarthur Coal να υποχωρεί 22%, ενώ απώλειες της τάξης του 5,9% καταγράφει η JFE Holdings, η δεύτερη μεγαλύτερη χαλυβουργία της Ιαπωνίας.

«Συνήθως οι πρώτες ύλες «καίγονται» σε περιόδους ύφεσης», υπογραμμίζει ο κ. Prasad Patkar, διαχειριστής κεφαλαίων 800 εκατ. δολαρίων στην Platypus Asset Management.

Απώλειες 1,1% για τον ευρύτερο ασιατικό δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 3 προς 2.

Πτώση 1,12% για τον Nikkei, ενώ απώλειες 1,44% καταγράφει ο σύνθετος κινεζικός δείκτης CSI 300. Στο 1,6% η πτώση για τον Shanghai Composite, ενώ 0,9% χαμηλότερα κινείται ο Shenzhen Composite. Στον αντίποδα σε θετική τροχιά κινούνται οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 0,83% και 0,29% αντίστοιχα.

Το σκάνδαλο Madoff έπληξε την Wall Street στη συνεδρίαση της Δευτέρας, με αποτέλεσμα ο Dow Jones να υποχωρήσει 0,75% στις 8.564,53 μονάδες, ο S&P 1,27% στις 868,58 μονάδες και ο Nasdaq 2,10% στις 1.508,34 μονάδες.

Ανοδικές τάσεις επικρατούν, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον FTSE 100 να κινείται 11 μονάδες υψηλότερα, τον DAX να ενισχύεται πλησίον των 32 μονάδων και τον CAC 40 να καταγράφει κέρδη 15 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v