Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζική στήριξη στις ασιατικές αγορές

Κέρδη για τις ασιατικές αγορές, με ανοδική πορεία για τις μετοχές τραπεζών, υπό το πρίσμα ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων. Κέρδη 0,64% για Nikkei, 1,97% για Κίνα.

Με στήριξη από τις μετοχές τραπεζών, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι και η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα ακολουθήσει την Fed μειώνοντας τα επιτόκια στο 0%, οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν σταθεροποιητική πορεία.

Στον αντίποδα ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές πετρελαϊκών ομίλων, καθώς η μείωση-ρεκόρ κατά 2,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως του OPEC δεν κατόρθωσε να ανακόψει την πορεία του «μαύρου χρυσού», ο οποίος σημείωσε απώλειες υψηλότερες του 7% στη Ν. Υόρκη.

Κέρδη υψηλότερα του 6% για τις μετοχές των Sumitomo Mitsui Financial Group και Mitsui Fudosan, ενώ πτώση 6,1% κατέγραψε η μετοχή της Woodside Petroleum. Σε τροχιά πτώσης και η μετοχή της Honda Motor (-3,4%), μετά τη χθεσινή υποβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας του ομίλου.

Στο 0,6% διαμορφώνεται η άνοδος για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να αγγίζει το 5 προς 4. Ανάλογη εικόνα και στην ιαπωνική αγορά, με τον δείκτη Nikkei να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,64%.

Οριακή άνοδος 0,01% για τον Hang Seng στην αγορά του Χονγκ Κονγκ, ενώ άνοδο 0,30% καταγράφει ο ASX στην Αυστραλία και 0,53% ο Kospi στη Ν. Κορέα. Ισχυρά ανοδικά κινείται η Κίνα, με τον Shanghai Composite να σημειώνει κέρδη 1,97%.

Πολύ γρήγορα η Wall Street «ξέχασε» την γενναία μείωση της Fed, με αποτέλεσμα στη χθεσινή συνεδρίαση ο Dow Jones να υποχωρήσει 1,12% στις 8.824,34 μονάδες. Απώλειες 0,96% κατέγραψε ο S&P στις 904,42 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,67% στις 1.579,31μονάδες.

Ήπια ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να κινείται 16 μονάδες υψηλότερα, τον FTSE 100 να ενισχύεται οριακά κατά 2 μονάδες και τον CAC 40 να καταγράφει κέρδη 15 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v