Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυτοκτόνησε Γερμανός δισεκατομμυριούχος

Τα αυξανόμενα χρέη και η σταδιακή κατάρρευση της οικονομικής αυτοκρατορίας του οδήγησαν τον Γερμανό Adolf Merkle, Νο 94 στη λίστα του "Forbes" με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε αυτοκτονία.

Αυτοκτόνησε Γερμανός δισεκατομμυριούχος
Τα αυξανόμενα χρέη και η σταδιακή κατάρρευση της οικονομικής αυτοκρατορίας του οδήγησαν τον Γερμανό Adolf Merkle, Νο 94 στη λίστα του "Forbes" με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, σε αυτοκτονία.  

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, 74 ετών, χτυπήθηκε από τρένο κοντά στη Στουτγγάρδη τη Δευτέρα το βράδυ, όπως έγραψε η γερμανική εφημερίδα "Die Welt".

Η εταιρία holding του Merkle, η οποία ελέγχει σημαντικά μερίδια στη HeidelbergCement και στη φαρμακευτική Phoenix Pharmahandel, χρωστούσε στις τράπεζες περίπου 5 δισ. ευρώ. 

"Ο αφοσιωμένος στην οικογένειά του επιχειρηματίας δεν μπόρεσε να αντέξει ότι δεν είχε την ικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση και έβαλε τέλος στη ζωή του" αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια Merkle.   

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Adolf Merkle είχε δεχτεί ισχυρό οικονμομικό πλήγμα από ζημιογόνες μετοχικές τοποθετήσεις στη Volkswagen, από τη μείωση στην κεφαλαιοποίηση της HeidelbergCement και από την αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους του. 

Ο Γερμανός επιχειρηματίας, με περιουσία ύψους 9,2 δισ. δολαρίων, καταλάμβανε την 94η θέση στη λίστα του περιοδικού "Forbes" με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.   

   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v