Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alcoa: Μείωση 13.500 θέσεων εργασίας

Σε μείωση 13.500 θέσεων εργασίας -το 13% του εργατικού της δυναμικού- προχωρά η κορυφαία εταιρία αλουμινίου των ΗΠΑ Alcoa, εξαιτίας της κρίσης σε οικονομία και αγορά.

Alcoa: Μείωση 13.500 θέσεων εργασίας
Σε μείωση 13.500 θέσεων εργασίας –το 13% του εργατικού της δυναμικού- προχωρά η κορυφαία εταιρεία αλουμινίου των ΗΠΑ Alcoa, εξαιτίας της κρίσης σε οικονομία και αγορά.

Παράλληλα, ο όμιλος ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής αλουμινίου κατά 18% φέτος, καθώς καταγράφεται συνεχής πτώση στη ζήτηση του μετάλλου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπρόσθετα, θα προχωρήσει σε πώληση τεσσάρων μη-κεντρικών μονάδων, με παράλληλο "πάγωμα" μισθών και προσλήψεων σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων του, εντός και εκτός ΗΠΑ. Η πώληση αφορά μονάδες κατασκευής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συστημάτων, ελασμάτων, "καλούπια" για τροχούς και την ευρωπαϊκή μονάδα μεταφορών. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες μονάδες απασχολούν 22.600 εργαζόμενους και είχαν συνολικό κύκλο εργασιών 1,8 δισ. δολάρια το 2008.

Η όλη παραπάνω δραστηριότητα θα κοστίσει στον όμιλο περί των 950 εκατ. δολαρίων, αλλά ταυτόχρονα θα τον βοηθήσει να μειώσει το κόστος λειτουργίας του κατά 450 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Alcoa, κ. Klaus Kleinfeld, "η εποχή είναι ιδιαίτερη και δύσκολη. Υπάρχει άμεση ανάγκη να κινηθούμε με ταχύτητα και να λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την ύφεση".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v