Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 53% του MSCI Ασίας-Ειρηνικού στο 2008

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν στη σημερινή, τελευταία για το 2008, συνεδρίαση τα ασιατικά χρηματιστήρια, περιορίζοντας τις ισχυρότερες ετήσιες απώλειες στην ιστορία τους. Αργία για Nikkei και για άλλες αγορές.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν στη σημερινή, τελευταία για το 2008, συνεδρίαση οι ασιατικές αγορές, περιορίζοντας τις ισχυρότερες ετήσιες απώλειες στην ιστορία τους. Ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 1,1%.

O δείκτης MSCI Ασίας - Ειρηνικού ενισχύεται κατά 0,9% στις 247 μονάδες. Ο δείκτης έχει καταγράψει διολίσθηση 53% στη φετινή χρονιά, τη μεγαλύτερη στην 20ετή ιστορία του.

Οι αγορές της Ιαπωνίας, της Νοτίου Κορέας, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας και των Φιλιππίνων παραμένουν κλειστές λόγω των αργιών, ενώ στο Χονγκ Κονγκ, στην Αυστραλία και στη Σιγκαπούρη η συνεδρίαση θα είναι μικρής διάρκειας.

Μόνο τρία από τα 89 μεγάλα χρηματιστήρια που παρακολουθεί το Bloomberg σημείωσαν κέρδη στο 2008.

Οι διεθνείς μετοχές έχουν χάσει 30 τρισ. δολάρια από την αξία τους κατά τη φετινή χρονιά, εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης που ξεκίνησε από τα επισφαλή στεγαστικά δάνεια των ΗΠΑ και επέφερε ζημίες και απομειώσεις 1 τρισ. δολ. στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v