Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε ανοδική τροχιά οι ασιατικές αγορές

Το πιο μακροχρόνιο ανοδικό σερί από το 2004 κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, μετά τα κέρδη της Wall Street την Παρασκευή, αλλά και την αισιοδοξία για τα νέα μέτρα που εξετάζει η νεοεκλεγείσα αμερικανική κυβέρνηση.

Το πιο μακροχρόνιο ανοδικό σερί από το 2004 κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές, μετά τα κέρδη της Wall Street την Παρασκευή, αλλά και την αισιοδοξία για τα νέα μέτρα που εξετάζει η νεοεκλεγείσα αμερικανική κυβέρνηση.

Οι επενδυτές θεωρούν ότι το νέο «πακέτο» στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, στο οποίο περιλαμβάνονται και φοροαπαλλαγές συνολικής αξίας 300 δισ. δολαρίων, θα προσφέρει την απαραίτητη ώθηση στην κατανάλωση, γεγονός το οποίο στηρίζει, κατά κύριο λόγω, τις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Ράλι 5,2% για τον τίτλο της Nintendo –η οποία αντλεί το 40% των πωλήσεών της από τις ΗΠΑ- ενώ σε εκρηκτική τροχιά κινήθηκε η μετοχή της Mizuho Financial Group, μετά από δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας «Sankei», ότι η κυβέρνηση της χώρας εξετάζει την αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών.

Κέρδη 1,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ σε ανάλογη τροχιά κινείται ο Nikkei με άνοδο της τάξης του 2,07%. Σε ανοδική πορεία κινούνται οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας με τους Hang Seng και Kospi να ενισχύονται 1,81% και 1,40% αντίστοιχα. Στον αντίποδα πιέσεις ασκήθηκαν στο χρηματιστήριο της Αυστραλίας, όπου ο δείκτης ASX υποχώρησε 0,72%.

Ισχυρά κέρδη και για την αγορά της Κίνας –στην πρώτη συνεδρίαση του 2009- με τον δείκτη CSI 300 να ενισχύεται 1,9%. Σε ανάλογη πορεία οι Shanghai Composite και Shenzhen Composite με άνοδο 2% και 1,4% αντίστοιχα.

Οι ασιατικές αγορές ακολουθούν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία στη συνεδρίαση της Παρασκευής σημείωσε ισχυρή άνοδο. Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,94% στις 9.034,69 μονάδες, ενώ ο S&P ενισχύθηκε 3,16% στις 931,76 μονάδες. Άνοδο 3,50% σημείωσε και ο Nasdaq κλείνοντας στις 1.632,21 μονάδες.

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων σημειώνεται και στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται κατά 19 μονάδες, τον FTSE 100 να καταγράφει άνοδο 10 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται οκτώ μονάδες υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v