Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενέργεια-τεχνολογία ώθησαν τις ασιατικές αγορές

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και η πιθανή συμφωνία Toshiba-Fujitsu, στήριξαν τις μετοχές του ενεργειακού και τεχνολογικού κλάδου, ενισχύοντας τους βασικούς δείκτες των κυριότερων ασιατικών αγορών.

Σε υψηλότερο επίπεδο κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, καθώς η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου έδωσε ώθηση στις ενεργειακές εταιρείες, ενώ κέρδη καταγράφουν οι εταιρείες του κλάδου της τεχνολογίας, καθώς Toshiba και Fujitsu βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την μονάδα σκληρών δίσκων της δεύτερης.

Παράλληλα, η αγορά εκτιμά πως οι συγχωνεύσεις και τα μέτρα περικοπής του κόστους θα ενισχύσουν την εταιρική κερδοφορία.

Κέρδη 4,1% για την κινεζική Cnooc, λόγω της ανάκαμψης του "μαύρου χρυσού", ενώ υψηλότερα του 5% κινήθηκαν οι τίτλοι Fujitsu και Toshiba μετά το διαφαινόμενο deal μεταξύ των δύο ομίλων.

Άνοδο 1% σημείωσε ο ευρύτερος ασιατικός δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών να διαμορφώνεται στο 2 προς 1. Στο 0,29% τα κέρδη για τον Nikkei.

Οριακά κέρδη 0,08% για τον Hang Seng, ενώ 0,85% υψηλότερα κινήθηκε ο ASX στην αγορά της Αυστραλίας. Ισχυρή άνοδος για την κινεζική αγορά με τον Shanghai Composite να καταγράφει κέρδη 3,52%.

Μερική ανάκαμψη καταγράφηκε στην Wall Street στη συνεδρίαση της Τρίτης. Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,30% στις 8.448,56 μονάδες, ο S&P κατέγραψε ήπια άνοδο 0,18% στις 871,79 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά (0,50%) στις 1546,46 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v