Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, κυρίως λόγω μετοχών υψηλής τεχνολογίας, μετά την σωρεία αρνητικών οικονομικών μεγεθών και τις απολύσεις από Microsoft και Intel. Απώλειες 3,8% για Nikkei, 0,7% για Κίνα.

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της κάθετης υποχώρησης μετοχών υψηλής τεχνολογίας, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθηκ τριμήνου από Sony και Samsung και την ανακοίνωση απολύσεων από Intel και Microsoft.

Απώλειες 7% για την μετοχή της Sony, η οποία προέβλεψε τις πρώτες ζημίες της μετά από 14 χρόνια, ενώ κατά 4,1% χαμηλότερα κινήθηκε ο τίτλος της Samsung, μετά την ανακοίνωση ζημιών στο α’ τρίμηνο του έτους χρήσης.

«Οι άσχημες ειδήσεις για εταιρική κερδοφορία και οικονομίες πληθαίνουν, πλήττοντας τις αγορές», τονίζει στο Bloomberg ο κ. Soichiro Monji, στέλεχος της Daiwa SB Investments, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 53 δισ. δολαρίων.

Πτώση 2,5% για τον δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, με το σύνολο των κλαδικών δεικτών που τον απαρτίζουν να καταγράφουν σημαντικές απώλειες. Στο 3,81% η πτώση για τον Nikkei, ο «έχασε», εκ νέου, το επίπεδο των 8.000 μονάδων.

Σε «ελεύθερη πτώση» η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να υποχωρεί 4,13%, ενώ πτωτική κίνηση κατέγραψαν τα χρηματιστήρια Χονγκ Κονγκ και Κορέας, όπου οι Hang Seng και Kospi υποχώρησαν 0,48% και 2,05% αντίστοιχα. Στο 0,70% οι απώλειες για Shanghai Composite.

Οι ασιατικές αγορές ακολούθησαν το παράδειγμα της Wall Street, η οποία «ασθένησε» από τον «ιό της Microsoft» στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Ο δείκτης Dow Jones, που ενδοσυνεδριακά κινήθηκε και κάτω από τις 8000 μονάδες, υποχώρησε 1,28% στις 8.122,80 μονάδες, ενώ ο S&P σημείωσε πτώση 1,52% στις 827,49 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,76% στις 1.465,49 μονάδες.

Πτωτική κίνηση καταγράφεται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί 0,39%, τον FTSE 100 να κινείται 18 μονάδες χαμηλότερα, ενώ ο CAC 40 ενισχύεται κατά 26 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v