Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Ισχυρή πτώση στις ασιατικές αγορές, με το βρετανικό πακέτο διάσωσης των τραπεζών, να δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη επιπλέον «πακέτων» για περισσότερες εταιρίες. Πτώση 2,3% για Nikkei.

Σημαντική πτώση στις ασιατικές αγορές, λόγω του προβληματισμού σχετικά με την ευρωστία της παγκόσμιας οικονομίας, με το πακέτο διάσωσης των τραπεζών και κυρίως της Royal Bank of Scotland, που ανακοίνωσε χθες η Βρετανία, να δημιουργεί ανησυχίες σχετικά με την ανάγκη επιπλέον «πακέτων» για περισσότερες εταιρείες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού σημίεωσε πτώση της τάξης του 2,4%, με τον Nikkei να κινείται 2,31% χαμηλότερα, ενώ σταθεροποιητική κίνηση ακολουθούσε η αγορά της Κίνας, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται μόλις κατά 0,01%.

Πτώση 3,14% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ σε ανάλογη πορεία κινούνται οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους Hang Seng και Kospi να αποδυναμώνονται 1,76% και 2,02% αντίστοιχα.

Η έλλειψη συνεδρίασης στην Wall Street, λόγω του εορτασμού στην μνήμη του Martin Luther King, σαφώς περιόρισε το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ ισχυρά πτωτικά, λόγω τραπεζικών πιέσεων αλλά και των δυσμενών προβλέψεων της Κομισιόν για ευρωζώνη και ΕΕ, κινήθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές.

Οι τράπεζες αναμένεται να ασκήσουν και σήμερα πιέσεις στους κορυφαίους δείκτες της Ευρώπης, αν και σημαντικό μέρος του ενδιαφέροντος στρέφεται τόσο στην ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Barack Obama αλλά και στη δημοσιοποίηση του δείκτη οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία.

Ήπιες, πάντως, οι πιέσεις που ασκούνται αυτήν την ώρα στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 21 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον των 19 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 13 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v