Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS και Κομισιόν πίεσαν τις ευρωαγορές

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωαγορές καθώς οι προβλέψεις της Κομισιόν σε συνδυασμό με τις δραματικές εξελίξεις στη RBS (-67%), οδήγησαν τους επενδυτές σε νέες έντονες ρευστοποιήσεις. Αργία στη Wall Street.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωαγορές καθώς οι δυσμενείς προβλέψεις της Κομισιόν για σφοδρή ύφεση στην ευρωζώνη σε συνδυασμό με τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, οδήγησε τους επενδυτές σε νέες εντολές πωλήσεων.

Μολονότι η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, οι τράπεζες "γύρισαν" πτωτικά από το μεσημέρι, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Royal Bank of Scotland που διολίσθησε 67%, ότι αναμένει οι ετήσιες απώλειες του 2008 να διαμορφωθούν στα 41 δισ. δολάρια.

Εντονες πιέσεις προκάλεσε μετά το μεσημέρι και η πρόβλεψη της Κομισιόν για αρνητική ανάπτυξη ύψους -1,9% στο σύνολο των χωρών της ευρωζώνης για το έτος 2009.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε κατά 1,68% στις 189,72 μονάδες, με τις απώλειες εννέα συνεδριάσεων να διαμορφώνονται στο 11%.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με νέες απώλειες, παρά την θετική πρωινή εκκίνηση.

Συγκεκριμένα στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,93% διαμορφωμένος στις 4.108,47 μονάδες ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν και τα χρηματιστήρια σε Γερμανία και Γαλλία. Ο δείκτης DAX έκλεισε με απώλειες 1,15% στις 4.316,14 μονάδες και ο CAC 40 χαμηλότερα κατά 0,90% στις 2.989,69 μονάδες. 

Ισχυρές  πιέσεις δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές, με την Barclays να κλείνει χαμηλότερα κατά 10% και την ισπανική Santander με πtώση 4,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v