Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρά κέρδη σε ευρωαγορές- Futures Wall

Οι υψηλές ζημίες Citi-BofA και Merrill Lynch δεν τρόμαξαν τους επενδυτές, με δεδομένο ότι και οι τρεις όμιλοι έχουν την στήριξη του αμερικανικού δημοσίου. Ράλι για τις μετοχές τραπεζών με υψηλα κέρδη ευρωαγορών-futures Wall.

Παρά την ανακοίνωση ζημιών υψηλότερων των προβλέψεων των αναλυτών από τις Citigroup και Bank of America, καθώς και η πρόβλεψη για ζημίες ύψους 15 δισ. δολαρίων για τη Merrill Lynch (πρόβλεψη της Bank of America), οι τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν το ράλι τους στην Ευρώπη.

Οι επενδυτές προτιμούν να στρέψουν την προσοχή τους στην στήριξη που παρέχει το αμερικανικό δημόσιο στην Bank of America, συνολικού ύψους 138 δισ. δολαρίων, αλλά και στο γεγονός ότι η Citigroup ανακοίνωσε ότι θα διαχωριστεί σε δύο λειτουργικές μονάδες, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να υπάρξει και νέα "στήριξή" της από το αμερικανικό κράτος εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Η ικανοποίηση των επενδυτών από την παραπάνω κίνηση αλλά και προοπτική αποδεικνύεται και στην προσυνεδριακή πορεία των Citigroup και Bank of America, καθώς οι μετοχές τους ενισχύονται 6,6% και 11% αντίστοιχα.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους οι τράπεζες ηγούνται της ανόδου –μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις ισχυρών πιέσεων και κάθετης υποχώρησης- με τη μετοχή της UBS να καταγράφει κέρδη 3%, της Deutsche Bank πλησίον του 2,5%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι μετοχές τεχνολογικών ομίλων, καθώς η Intel ικανοποίησε τόσο με τα μεγέθη δ’ τριμήνου όσο και με τις προβλέψεις της για το α’ τρίμηνο, με τον τίτλο της ASML Holdings να σημειώνει κέρδη 6,6%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX 30 καταγράφει άνοδο της τάξης του 2,94% στις 4.464 μονάδες, με τον FTSE 100 να ενισχύεται 2,53% στις 4.225 μονάδες, ενώ ο CAC 40 κινείται 3,35% υψηλότερα στις 3.096 μονάδες.

Ισχυρά ανοδική κίνηση, αυτήν την ώρα, στα futures της Wall Street, με τον Dow Jones να ενισχύεται 1,79%, τον Nasdaq να σημειώνει κέρδη 1,81% και τον S&P 500 να κινείται 2,01% υψηλότερα.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο η προσοχή στρέφεται στην ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Δεκέμβριο, την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον ίδιο μήνα, καθώς και τα προκαταρκτικά στοιχεία για την πορεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης τον Ιανουάριο, βάσει «μέτρησης» του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v